Ir veganiškas pyragas gali būti labai purus, lengvos tekstūros, aromatingas, o visi ragavusieji vieningai nutarė, jog šis pyragas, kaip ir kiti – niekas nepasakytų, kad tai veganiškas.
Tai didžiulis komplimentas.
Veganiškas pyragas be kiaušinių ir sviesto
Reikės:
- 1 skardinės 72-82 proc. riebumo kokosų pieno (kambario temperatūros),
- 1 šaukšto obuolių acto,
- 2 puodelių miltų (naudojamas puodelis - 380 ml. – Aut. past.),
- 1/2 puodelio cukraus,
- 1 šaukšto kepimo miltelių,
- 1 šaukštelio druskos,
- 1/4 puodelio pašildyto kokosų aliejaus,
- 2 šaukštelių vanilinio cukraus,
- 1 puodelio šaldytų aviečių,
- cukraus pudros (pabarstymui).
Paruošimas
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių Celsijaus.
Kepimui naudokite didesnio skersmens kepimo formą (26-28cm), kad pyragas tolygiai perkeptų, o jei naudosite mažesnę (pvz., 16-18cm), tešlą paskirstykite per dvi tortines arba kepkite per du kartus.
Tortinės šonus patepkite kokosų aliejumi.
Atskirame inde sumaišykite kartu kokosų pieną su obuolių actu ir palikite stovėti.
Kitame dubenyje gerai sumaišykite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir druską.
Į išmaišytus sausus produktus supilkite kokosų aliejų ir kokosų pieno - obuolių acto ruošinį.
Tešlą gerai išmaišykite ir atsargiai įmaišykite šaldytas avietes.
Pyragą kepkite 30-45 min, kol įkišus medinį pagaliuką į pyrago centrą jį ištrauksite švarų.
Pyragui atvėsus, pabarstykite jį cukraus pudra.