Čeburekai, skanesni nei čeburekinėje

Mėgstate čeburekus? Išsikepkite jų pagal šį receptą, ir daugiau niekada nebenorėsite jų pirkti.

 Čeburekai.<br> Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
 Čeburekai.<br> Nuotr. iš „Loretos išbandyti receptai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Grigalevičienė, „Loretos išbandyti receptai“

Jan 6, 2018, 2:21 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 2:02 PM

Čeburekai

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 150 ml vandens,
  • 400 g miltų,
  • 2 v. š. aliejaus,
  • 2 v. š. degtinės,
  • 1 kiaušinio,
  • žiupsnelio druskos.

Įdarui:

  • 300 g faršo,
  • 1 didelio svogūno,
  • pipirų, druskos,
  • 50~70 ml vandens (sultinio) – kiekis priklauso nuo mėsos. 

Ruošiame tešlą. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę, suberti druską, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, degtinę, vandenį, viską sumaišyti ir užminkyti tešlą. Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų – priklauso nuo naudojamų miltų rūšies. Tešla turi būti elastinga.

Pagamintą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 val.

Ruošiame įdarą. Į faršą dedame smulkiai pjaustytą svogūną, beriame pipirus, druską, pilame vandenį arba sultinį, viską išmaišome.

Išėmę iš šaldytuvo tešlą pasidaliname į 17-20 rutuliukų, plonai iškočiojame, dedame įdaro ir gaminame čeburekus. 

Verdame riebaluose virš vidutinės ugnies iš abiejų pusių.

„Loretos išbandyti receptai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.