Čeburekai
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 150 ml vandens,
- 400 g miltų,
- 2 v. š. aliejaus,
- 2 v. š. degtinės,
- 1 kiaušinio,
- žiupsnelio druskos.
Įdarui:
- 300 g faršo,
- 1 didelio svogūno,
- pipirų, druskos,
- 50~70 ml vandens (sultinio) – kiekis priklauso nuo mėsos.
Ruošiame tešlą. Miltus suberti į dubenį, padaryti duobutę, suberti druską, įmušti kiaušinį, supilti aliejų, degtinę, vandenį, viską sumaišyti ir užminkyti tešlą. Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų – priklauso nuo naudojamų miltų rūšies. Tešla turi būti elastinga.
Pagamintą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti šaldytuve apie 1 val.
Ruošiame įdarą. Į faršą dedame smulkiai pjaustytą svogūną, beriame pipirus, druską, pilame vandenį arba sultinį, viską išmaišome.
Išėmę iš šaldytuvo tešlą pasidaliname į 17-20 rutuliukų, plonai iškočiojame, dedame įdaro ir gaminame čeburekus.
Verdame riebaluose virš vidutinės ugnies iš abiejų pusių.