Puikiai tiks tiems, kas nešasi maistą į darbą. Pasirenkame daržovių garnyrą, ir skanaus.
Maltos mėsos kepsneliai su sūriu
Reikės:
- 0,5 kg malto kiaulienos faršo (ar kokio nors kito),
- 1 kiaušinio,
- 2 riekelių piene mirkyto batono,
- prieskonių maltai mėsai,
- svogūno,
- druskos.
Įdarui (kepurėlei):
- 2–3 bulvių,
- poro,
- tarkuoto fermentinio sūrio,
- majonezo,
- žalumynų (krapų, petražolių ir pan.).
Gaminimas
Bulves išviriau su druska ir sugrūdau.
Maltą kiaulienos faršą sumaišiau su recepte išvardintais produktais ir suformavau kepsnelius.
Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi ir sudėjau mėsos kepsnelius.
Ant viršaus uždėjau bulvių košę, griežinėliais pjaustytą porą.
Tarkuotą sūrį sumaišiau su majonezu, smulkintais krapais ir išmaišiusi uždėjau ant porų.
Kepsneliai paruošti kepti.
Kepiau orkaitėje 200 laipsnių orkaitėje (jos prieš tai nekaitinau ) 35-40 min.
Kepsneliai gavosi labai skanūs, minkšti, sultingi ir su labai skania kepurėle.