Greitai pagaminami pyragėliai su obuoliais iš lėkštės dingsta žaibo greičiu

Tai, ką gaminu, iš šalies daugeliui atrodo labai sudėtinga. Iš tiesų nieko sudėtingo nėra, kai pagalbininkais tampa įvairūs virtuvės prietaisai.

 Šaldytos tešlos pyragėliai su obuoliais.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Šaldytos tešlos pyragėliai su obuoliais.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Obuolių pjaustyklė.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Obuolių pjaustyklė.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Paruošti kepti pyragėliai.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Paruošti kepti pyragėliai.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (3)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Jan 10, 2018, 3:28 PM, atnaujinta Jan 8, 2023, 1:22 PM

Todėl aprašydama receptus pabandysiu daryti daugiau nuotraukų ir tuo pačiu papasakoti, kaip aš įdarbinu buitinę techniką ir įvairius prietaisus.

Ir pradėsiu nuo šaldytos tešlos pyragėlių su obuoliais, nes sugadinti tešlos neįmanoma, obuolių turime ištisus metus, orkaitę irgi. 

Telieka, jei dar neturite, įsigyti du gerokai pasitarnausiančius ilgalaikius daiktus – obuolių pjaustyklę ir silikoninį kilimėlį. Pastarąjį galima naudoti ne tik kepimui, bet ir, pavyzdžiui, koldūnų tešlai kočioti. Maisto suvynioti dedant į šaldytuvą ir panašiai.

Kadangi obuolių pjaustyklė obuolį per sekundę supjaustys į aštuonias dalis (ir dar ir graužtuką išims), pagal tešlos lakštų skaičių pasiskaičiuoju, kiek obuolių reikės. 

Iš vieno lakšto išeis aštuoni pyragėliai, taigi vienam lakštui vienas obuolys, ir netgi visiškai nesvarbu, kokio jis dydžio. 

Taip pat reikės:

  • 1 kiaušinio,
  • 1 a. š. cinamono,
  • 2 a. š. rudojo cukraus,
  • 1 v. š. miltelinio cukraus (pudros).

Obuolius akimirksniu supjaustau štai taip:

Tešlos lakštą pjaunu perpus, tuomet gautą kvadratą – X forma ir taip gaunu aštuonis trikampiukus. 

Kiekvieną obuolio skiltelę apvynioju tešla ir dedu į silikoniniu kilimėliu išklotą kepimo skardą.

Kiaušinį išplaku puodelyje ir kepinių teptuku aptepu kiekvieną pyragėlį, apibarstau cinamonu, ruduoju cukrumi ir skardą dedu į orkaitės vidurį. 

Jungiu 220 C kepimo režimą iš abiejų pusių ir kepu apie 30 minučių. Nelygu kaitrai, gali iškepti ir per 20.

Dar karštus sudedu į lėkštę ir pabarstau milteliniu cukrumi. Tai patogiausia daryti arbatos sieteliu.

Taigi, atmetus tešlos atšildymo ir kepimo laiką, pyragėlių gamybai sugaištu daugiausiai 15 minučių. Panašiai per tą patį laiką lėkštė jau būna tuščia. Argi ne paprasta?

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.