Grybai, įdaryti jautiena ir daržovėmis
Reikės:
- 6 vnt. Portobello grybų,
- petražolės šaknies,
- 2-3 pomidorų,
- petražolių,
- saujos tarkuoto kietojo sūrio,
- 2 v. š. aliejaus,
- bazilikų.
Mėsos įdarui:
- 400 g maltos jautienos,
- 1 svogūno,
- 4 skiltelių česnako,
- 1 kiaušinio,
- 2 v. š. avižų dribsnių,
- druskos, pipirų, maltos kalendros, maltos rūkytos paprikos, raudonėlio.
Paruošiame jautieną – sumaišome visus produktus.
Nuplauname grybus, nupjauname kotelius, dedame grybus į aliejumi pateptą kepimo indą kepurėle į apačią.
Sluoksniuojame – dedame porą griežinėlių petražolės šaknies, gerą šaukštą arba du jautienos masės, pomidoro griežinėlius. Apibarstome bazilikais, papurškiame aliejumi.
Kepame 190 laipsnių C orkaitėje apie 45 min.
Iškepusius pagardiname petražolėmis ir kietuoju sūriu.