Jautiena ir daržovėmis įdaryti grybai. Greita, paprasta ir gardu

Šis patiekalas pavyks ir skubantiems ar nemėgstantiems suktis virtuvėje. 

Grybai, įdaryti jautiena ir daržovėmis. <br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Grybai, įdaryti jautiena ir daržovėmis. <br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Grybai, įdaryti jautiena ir daržovėmis. <br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Grybai, įdaryti jautiena ir daržovėmis. <br> Nuotr. iš „Žalia mėta“.
Daugiau nuotraukų (2)

Živilė Ralytė-Jakubauskė, „Žalia mėta“

Jan 16, 2018, 2:48 PM, atnaujinta Jan 16, 2023, 11:35 AM

Grybai, įdaryti jautiena ir daržovėmis

Reikės:

  • 6 vnt. Portobello grybų,
  • petražolės šaknies,
  • 2-3 pomidorų, 
  • petražolių,
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio, 
  • 2 v. š. aliejaus, 
  • bazilikų.

Mėsos įdarui:

  • 400 g maltos jautienos, 
  • 1 svogūno, 
  • 4 skiltelių česnako, 
  • 1 kiaušinio, 
  • 2 v. š. avižų dribsnių, 
  • druskos, pipirų, maltos kalendros, maltos rūkytos paprikos, raudonėlio.

Paruošiame jautieną – sumaišome visus produktus. 

Nuplauname grybus, nupjauname kotelius, dedame grybus į aliejumi pateptą kepimo indą kepurėle į apačią. 

Sluoksniuojame – dedame porą griežinėlių petražolės šaknies, gerą šaukštą arba du jautienos masės, pomidoro griežinėlius. Apibarstome bazilikais, papurškiame aliejumi. 

Kepame 190 laipsnių C orkaitėje apie 45 min. 

Iškepusius pagardiname petražolėmis ir kietuoju sūriu.

„Žalia mėta“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.