Šventinis obuolių pyragas – tikra stalo puošmena

Šaldytos tešlos gerbėjams – dar vienas obuolinis receptas, ingredientai lyg ir tie patys, kaip ir neseniai aprašytiems obuolių pyragėliams, bet tik pažiūrėkite, koks jis šventiškas. 

 Šventinis obuolių pyragas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Šventinis obuolių pyragas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Šventinis obuolių pyragas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
 Šventinis obuolių pyragas.<br> Nuotr. iš „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Jan 18, 2018, 3:47 PM, atnaujinta Jan 17, 2022, 3:11 PM

O nieko įmantraus, tik truputį ilgesnis paruošimo ir kepimo laikas. Kartais tikrai verta paplušėti dešimčia minučių daugiau ir už tai gauti žymiai platesnę valgančiųjų šypseną. Pyrago formą. Stalo puošmeną. Ovaciją.

Aš sluoksniuotą tešlą gaminu pati, nes labai mėgstu lydyto sviesto poskonį tešloje, o nuo tada, kai atradau silikoninius kilimėlius ir kočėlus, gaminu su dar didesniu malonumu. 

Šiandien tešlos gaminimo ypatumų neaprašinėsiu, pateiksiu prieš kelis metus užtiktą idėją, kaip greitai ir originaliai pagaminti, rodos, jau pabodusį obuolių pyragą.

Jei naudosite pirktinę tešlą, vieną pakuotę rinkitės lapeliais, taip bus paprasčiau. 

Šventinis obuolių pyragas

Reikės:

  • 1 kg bemielės šaldytos tešlos,
  • 4 obuolių,
  • 1 v. š. malto cinamono,
  • 3 v. š. rudojo cukraus,
  • 1 v. š. miltelinio cukraus (pudros),
  • 2 kiaušinių.

Atšildyta tešla iškloju apvalios kepimo formos dugną, bortus formuoju atskiromis juostelėmis, svarbu, kad jos būtų bent keliais milimetrais aukštesnės už formą.

Obuolius supjaustau pjaustykle į skilteles ir kiekvieną skiltelę dar pasmulkinu į tris dalis. Obuolius suberiu į formą ir pabarstau dviem šaukštais rudojo cukraus.

Puodelyje gerai išplaku kiaušinius, iškočioju likusią tešlą, supjaustau stačiakampiais (naudojant pirktinę čia ir reikėtų kokių 6 lapelių), aptepu plakiniu, tolygiai apiberiu cinamonu, likusiu ruduoju cukrumi ir susuku į ritinėlius. 

Juos supjaustau 2 cm storio griežinėliais ir, stengdamasi palikti kuo mažesnius tarpus, sudedu ant obuolių, kaip matosi nuotraukose. 

Likusiu kiaušinių plakiniu aptepu pyrago viršų ir formą dedu į orkaitės vidurį. Jungiu 200 C ir kepu pyragą apie 40-45 minutes.

Iškepusį pyragą atvėsinu ir perkeliu į plokščią lėkštę ar ant medinio padėklo ir užberiu miltelinio cukraus. Valgome su karštais gėrimais.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.