Bolivinių balandų ir avinžirnių kepsneliai
15 kepsniukų pagaminti reikės:
- 220 g išvirtų avinžirnių (galima naudoti konservuotus - tuomet reikės 1 skardinės),
- 220 g išvirtų bolivinių balandų,
- 100 g špinatų,
- 40 g avižinių miltų,
- 3 skiltelių sutrinto česnako,
- 1 svogūno,
- druskos.
Paruošimas
Išsivirkite bolivines balandas ir avinžirnius, jei naudosite ne konservuotus. Išvirus jiems leiskite ataušti.
4 minutes vandenyje patroškinkite špinatus. Špinatams išsitroškinus, perliekite juos šaltu vandeniu, smulkiai supjaustykite.
Maisto smulkinuve su S peiliuku sumalkite iki vientisos masės avinžirnius bei česnaką (nepilkite jokio papildomo vandens).
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Į atskirą indą sudėkite visus paruoštus ingredientus, išmaišykite iki vientisos masės ir formuokite kepsniukus.
Kepkite orkaitėje šiek tiek pašlakstę aliejumi, kepimo temperatūra – 180 C. Vieną pusę kepkite 15 min., po to kepsniukus apverskite ir pakepkite dar 15 min.
Išėmus leiskite kepsniukams ataušti, jei norėsite tvirtesnių.
Šaltinis – „Žalia, bet ne žolė“