Sūrio sriuba su daržovėmis ir grybais
Reikės:
- 300 g šaldytų daržovių mišinio (morkų, žirnelių, kalafiorų, kukurūzų ir kitų daržovių),
- 3-4 bulvių,
- 1 svogūno,
- 1 nedidelės morkos,
- 150 g rudų pievagrybių (galite naudoti ir baltus),
- 2 lydytų sūrelių (po 100 g) ar 200 g lydyto tepamo sūrio,
- sultinio (pilti tiek, kokio tirštumo sriubos norite),
- 1 lauro lapo,
- druskos, pipirų,
- smulkintų krapų,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Užkaisti puodą su sultiniu ir lauro lapu.
Morką sutarkuoti stambia tarka, svogūną supjaustyti ir kelias minutes pakepinti, kol pradės minkštėti. Tada sudėti nuvalytus, supjaustytus pievagrybius ir dar kelias minutes pakepti.
Bulves nulupti, supjaustyti. Užvirus sultiniui sudėti pakepintas daržoves, bulves, supjaustytus sūrelius, berti prieskonius ir pavirti apie 6-7 min.
Po to sudėti šaldytas daržoves ir dar kelias minutes pavirti. Galiausiai suberti smulkintus krapus.
Sriuba paruošta, galite ragauti. Skanaus!