Reikės:
- 250 g juodojo šokolado,
- 170 g sviesto,
- 200 g cukraus,
- žiupsnelio druskos,
- 3 kiaušinių,
- 1 kiaušinio trynio,
- 100 g miltų.
Kaip gaminti
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Kol orkaitė kaista, pasiruošiame „garų vonelę“: į puodą pilame vandens, ant jo viršaus dedame dubenį (dubuo neturėtų liestis su vandeniu, o būti virš jo, kad įkaistų ne nuo tiesioginio sąlyčio su vandeniu, o nuo vandens garų).
Vonelėje ištirpdome gabalėliais pjaustytą sviestą kartu su sutrupintu šokoladu iki vientisos masės. Šokoladui ir sviestui pilnai išsilydžius, nukeliame dubenį ir leidžiame šiek tiek atvėsti.
Atskirame inde gerai išplakame kiaušinius su cukrumi.
Tada į jį suverčiame pravėsusį tirpintą šokoladą su sviestu, gerai išmaišome ir beriame miltus, šiek tiek druskos ir vėl viską gerai išmaišome.
Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi (prieš jį įklojant, gerai suglamžome, sekundei pakišame po tekančiu vandeniu – bus lengviau gražiai patiesti).
Supilame šokoladinę masę ir kepame 30-35 min. Pyragui iškepus,
paliekame jį atvėsti. Patiekiame su ledais.
Šaltinis: „Maisto kelionės“