Plėšoma duonelė su mocarela ir žolelėmis
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 8 g sausų mielių,
- 90 ml šilto pieno,
- 170 ml šilto vandens,
- 1/3 a. š. cukraus,
- 1-1,5 a. š. druskos,
- 40 ml alyvuogių aliejaus,
- apie 500 g miltų.
Pertepimui:
- 80-90 g sviesto,
- 3-4 skiltelių česnako,
- 1,5-2 v. š. mėgstamų žolelių mišinio (raudonėlis, rozmarinas, krapai, petražolės, bazilikas),
- 125 g mocarelos sūrio.
Kaip gaminti
Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi ir mielėmis, palikti apie 10-15 min. pastovėti. Po to supilti pieną, aliejų, berti druską, miltus ir užminkyti tešlą.
Dubenį ištepti aliejumi, dėti tešlą, uždengti virtuviniu rankšluosčiu ir palikti šiltoje vietoje kilti apie 45-55 min.
Pertepimui ištirpinti sviestą, įmaišyti sutarkuotą česnaką ir smulkintas žoleles.
Pakilusią tešlą iškočioti stačiakampio forma, aptepti sviestu su žolelėmis ir česnaku, supjaustyti 4-5 cm pločio juostelėmis ir jas sulanksčius kaip armoniką dėti į kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
Į tarpus sukišti plonais griežinėliais supjaustytą mocarelos sūrį.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 25-30 min.