Vyras iš pradžių skeptiškai žiūrėjo į burokėlius deserte, bet paragavęs puikiai įvertino. Sūnui taip pat patiko, todėl drąsiai tokį pyragą galima kepti ir vaikams.
Šokoladinis burokėlių pyragas su džiovintomis spanguolėmis
Reikalingi produktai:
- 3 kiaušiniai,
- 1 prinokęs bananas,
- 300 g tarkuotų virtų burokėlių,
- 150 g juodojo šokolado,
- 50 g sviesto,
- 1 v. š. kokosų aliejaus,
- 70 g rudojo cukraus,
- 100 g speltų miltų,
- 1,5 a. š. kepimo miltelių,
- saujos džiovintų spanguolių,
- žiupsnelio druskos.
Kaip gaminti
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, kol masė padidės. Šokoladą, sviestą, kokosų aliejų ištirpinti virš karšto vandens puode.
Į kiaušinių masę pilti tirpintus ingredientus, persijoti miltus su kepimo milteliais, berti druską, dėti trintą bananą ir burokėlius.
Įmaišyti plautas ir nusausintas spanguoles. Viską lengvai permaišyti.
Kepti apie 45 min. iki 160-165° C įkaitintoje orkaitėje.