Purūs lyg debesėliai bananiniai blyneliai

Jei paragavę šių blynelių negalėsite susivaldyti ir norėsite paragauti jų dar ir dar, tai ir nesivaldykite. Jie ir skirti mėgautis be jokių sąžinės graužačių. 

 Blyneliai-debesėliai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Blyneliai-debesėliai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Blyneliai-debesėliai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
 Blyneliai-debesėliai.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Mukatanas“

Jan 28, 2018, 10:46 AM, atnaujinta Jan 24, 2022, 10:53 AM

Aš juos vadinu: blyneliais-debesėliais... Tik dar neapsisprendžiu, kodėl: ar todėl, kad jie tokie labai labai minkšti ir purūs? 

Ar todėl, kad juos valgant pasijunti lyg devintam danguj?

Blyneliai-debesėliai 

Reikės (4 pusryčiautojams)

Tešlai:

  • 4 kiaušinių,
  • 1 ir 1/2 puodelio pieno,
  • 300 g miltų,
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1/4 puodelio cukraus,
  • žiupsnelio druskos,
  • 2 didelių bananų,
  • blyneliams kepti – aliejaus,
  • blyneliams patiekti – ledų burbuliuko, žiupsnelio juodojo šokolado drožlių, lašelio skysto medaus ir kokoso drožlių. 

Kaip gaminti  

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.

2. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų į atskirus dubenėlius. Gerai išsukite trynius. Po to į juos įmaišykite pieną.

3. Į miltų mišinį, o ne atvirkščiai, įmaišykite antrame žingsny gautą skystą masę ir susmulkintus bananus. Labai svarbu nepermaišyti tešlos, todėl geriausiai maišymui naudoti medinį šaukštą ir maišyti tik tol, kol neliks sausų miltų (apie 1-2 minutes). Neišsigąskit, net jei tešla liks truputį gumuliuota.

4. Išplakite baltymus iki standžių putų. Baltymai yra gerai išplakti, kai masę pakabinus mentele ji išlaiko savo formą arba, apvertus dubenį, baltymų putos iš jo neiškrenta.

5. Iš pradžių vieną didelį šaukštą baltymų masės atsargiai įmaišykite į tešlą, paskui iš lėto įmaišykite likusią baltymų masę. Tešla turi atrodyti taip, kokia ir yra, pilna oro.

6. Keptuvėje įkaitinkite 2-3 šaukštus aliejaus. Į įkaitintą aliejų dideliu šaukštu pilkite tešlą: vienas šaukštas, vienas blynelis. 

Kepkite blynelius apie 3-4 min., kol šiek tiek parus. Geriausiai kepti virš vidutinės, truputį žemesnės nei vidutinė ugnies.

Skanaus!

Šaltinis: „Mukatanas“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.