Iš kelių receptų gimęs tortas pateisino visus lūkesčius

Šį tortą gaminau vienai šeimos šventei. Net nežinau, kaip jį pavadinti, nes surinktas iš kelių receptų. Bet buvo tikrai labai gardus.  

Tortas iš biskvitinės ir smėlinės tešlos.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Tortas iš biskvitinės ir smėlinės tešlos.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Jan 31, 2018, 7:48 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:32 PM

Pagaminti jį nesunku, o ir produktai labai paprasti.

Skanus tortas 

Reikalingi produktai (20 cm skersmens torto formai) 

Biskvitiniams padams (4 vnt.): 

  • 1 indelis (397 g) saldaus sutirštinto pieno, 
  • 160 g miltų, 
  • 2 kiaušiniai, 
  • 12 g kepimo miltelių, 
  • vanilės aromato. 

Smėlinės tešlos padams (4 vnt.): 

  • 105 g šalto sviesto, 
  • 45 g grietinės, 
  • 1 trynys, 
  • 170 g miltų, 
  • žiupsnis druskos. 

Kremui: 

  • 500 ml pieno, 
  • 2 kiaušiniai, 
  • 40 g kukurūzų krakmolo, 
  • apie 180-200 g cukraus (pagal skonį), 
  • citrinos žievelės ir sulčių – pagal skonį, 
  • 120 g sviesto, 
  • 200 g plaktos grietinėlės arba tirštos grietinės.

Pertepimui dar reikės: 

  • 140 g spanguolių ar kitos rūgštesnės uogienės. 

Kaip gaminti 

Biskvitiniai padai. Sutirštintą pieną išplakti su kiaušiniais ir vanile, berti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti tirštoka. 

Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, dėti maždaug po 3-4 valgomuosius šaukštus tešlos, paskirstyti tolygiai ir kepti 180-190 laipsnių orkaitėje, kol pradės gražiai ruduoti. Patikrinkite smeigtuku, ar iškepė. Kepimo popierių nuimkite iškart padui iškepus. Man iš šio kiekio išėjo 4 torto padai.

Smėlinės tešlos padai. Sukapoti šaltą sviestą, įmušti trynį, dėti grietinę, berti druską su miltais ir suminkyti tešlą. Įvynioti ją į maistinę plėvelę ir padėti į šaldymo kamerą 10-15 min. 

Po to padalinti į 4 lygias dalis. Kepimo popierių apibarstyti miltais ir iš kiekvienos dalies iškočioti maždaug 21,5-22 cm skersmens apskritimą.  Kepti 190 laipsnių orkaitėje, kol pradės gražiai ruduoti. Iškepus iškart apipjaustyti 20 cm skersmens apskritimą. Likučius sutrupinti ir palikti tortui papuošti.

Kremas. Į pieną įmušti kiaušinius, berti cukrų, krakmolą, dėti ant  viryklės ir vis maišant kaitinti, kol kremas sutirštės. Dar į karštą įmaišyti sviestą. Kremą užkloti maistine plėvele ir palikti visiškai atvėsti. 

Po to įmaišyti citrinos žievelę, truputėlį citrinos sulčių ir išplaktą iki standumo grietinėlę ar tirštą grietinę. 

Renkame tortą. Ant lėkštės uždėti 1 v. š. kremo – tai reikalinga,  kad tortas stabiliau laikytųsi, ant jo dėti biskvitinį padą, aptepti jį kremu, tada uždėti smėlinės tešlos padą, jį aptepti uogienės sluoksniu. Vėl dėti biskvitinį padą, aptepti kremu, ant jo – smėlinės tešlos padą, aptepti kremu ir t.t. Dar vieną kurį nors sluoksnį pertepti uogiene.

Šonus ir torto viršų aptepti kremu, apibarstyti trupiniais ir padėti tortą į šaldytuvą. 

Geriausia palaikyti jį šaltai per naktį, o jau tada pjaustyti ir ragauti.

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.