Paukštienos ir brokolių kepsnelius mėgsta ir maži, ir dideli

Šiems kepsneliams puikiai tinka tiek žiedinis kopūstas, tiek brokolis.

 Paukštienos kepsneliai.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
 Paukštienos kepsneliai.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanios Bajalių istorijos“

Jan 31, 2018, 3:38 PM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:33 PM

Tokius paukštienos kepsnelius pamėgome ne tik mes, bet ir mažiausias ragautojas. Minkšti ir labai labai skanūs.

Paukštienos kepsneliai 

Reikės:

  • 500 g maltos paukštienos (tinka tiek vištiena, tiek kalakutiena),
  • 300 g žiedinių kopūstų arba brokolių,
  • 70 g fermentinio sūrio,
  • 2 kiaušinių,
  • 3 v. š. grietinės,
  • 2 v. š. miltų,
  • 2 v. š. bulvių krakmolo,
  • 20 g šviežių krapų,
  • druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
  • aliejaus kepsneliams kepti.

Kaip gaminti

Žiedinį kopūstą arba brokolį išskaidykite žiedynais ir apvirkite pasūdytame vandenyje 5 min., perliekite šaltu vandeniu, atvėsinkite ir sutrinkite lengvai šakute. 

Įmaišykite paukštieną, įtarkuokite sūrį, įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę, miltus, krakmolą, šviežius kapotus krapus, pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais ir viską gerai išmaišykite. 

Kepkite aliejuje iš abiejų pusių po 3-4 minutes ir visus iškeptus palaikykite uždengę puode ~ 5 min.

Receptas iš: „Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.