Šį kartą naudojau šaldytą ledjūrio menkės filė (apie 500 g).
Žuvį nuplaunu, supjaustau pakankamai dideliais kubeliais, įberiu žuvies prieskonių, truputį druskos, pipirų, šaukštą majonezo.
Švelniai išmaišau ir palieku pasimarinuoti.
Tuo metu ruošiu tešlą pyragui.
Reikalingi produktai:
- 3 stiklinės pieno,
- 2 stiklinės miltų (persijoti),
- 2 kiaušiniai,
- druska pagal skonį,
- pipirai.
Tešlai visus ingredientus gerai išplakiau (turi gautis vos tirštesnė nei lietiniams masė). Dėjau kubeliais susmulkintos raudonosios paprikos, petražolių (galima dėti morkos ar kitų daržovių).
Išmaišiau, į tešlą sudėjau pasimarinavusią žuvį, vėl lengvai išmaišiau.
Formą išklojau kepimo popieriumi, supyliau masę ir pašoviau į įkaitintą iki 180 C orkaitę.
Kepiau 1 val. 20 min. Ar pyragas iškepęs, galima patikrinti mediniu pagaliuku
Iškepusį pyragą išėmiau iš orkaitės ir leidau jam pravėsti neišimdama iš kepimo formos.
Šį kartą patiekiau su daržovėmis, nesinorėjo jokių padažų.
Skanaus!
Šaltinis: „Skonio harmonija“