Italas šefas vištų sparnelius gamino pagal mamos receptą

Kaip ir kiekvieną šeštadienį laida „Gardu Gardu“ prasidėjo tradiciškai – nuo kavos. 

 Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai.<br> TV3 nuotr.
 Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai.<br> TV3 nuotr.
 A.Gadžijevas ir G.L.Demarco.<br> TV3 nuotr.
 A.Gadžijevas ir G.L.Demarco.<br> TV3 nuotr.
 Bretoniški pyragaičiai su šokoladiniu kremu.<br> TV3 nuotr.
 Bretoniški pyragaičiai su šokoladiniu kremu.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 3, 2018, 9:57 PM

Temperamentingasis italas Gianas Luca Demarco laidoje gamino aluje troškintus vištų sparnelių petelius pagal savo mamos receptą. Jis prisiminė, kad mama visada juos patiekdavo su bulvių koše, bet Gianas Luca garnyrui pasiūlė ryžius ir dar kartą atskleidė daug naudingų patarimų, kaip teisingai juos išvirti. 

O konditeris Ali Gadžijevas dar kartą išreišė simpatijas prancūziškai konditerijai ir iškepė bretoniškus pyragaičius su šokolado kremu. Nors skonį žiūrovai galėjo tik nuspėti, vaizdas tikrai užburiantis.

Ką „Gardu Gardu“ studijoje gamino Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas?

Aluje troškinti vištienos sparnelių peteliai

Reikalingi produktai: 

500 g vištų sparnelių petelių,

250 g ryžių,

1 skiltelė česnako,

1,5 stiklinės alaus,

vištienos prieskoniai su kariu,

druska,

pipirai,

alyvuogių aliejus kepimui.

Įkaitintame aliejuje apkepinti česnako skiltelę ir sudėti vištieną. Gerai apskrudinti ir užpilti alaus, kad visiškai apsemtų mėsą. Uždengti ir, kai alus užvirs, suberti vištienos prieskonius, įberti druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinti neuždengtą apie 30 minučių.

Pasūdytame vandenyje išvirti ryžius. Mėsą ištraukti iš padažo ir pastatyti šiltai. Į troškintuvą su padažu suversti nukoštus ryžius, gerai išmaišyti ir patroškinti 5 minutes. Ryžius patiekti kartu su vištiena. 

Skanaus!

Bretoniški pyragaičiai su šokoladiniu kremu

Pyragaičiams reikalingi produktai:

80 g kiaušinių trynių masės (4 tryniai),

85 g cukraus,

100 g sviesto,

115 g miltų ,

8 g kepimo miltelių,

žiupsnelis druskos.

Kremui:

150 g kiaušinių masės (3 kiaušiniai),

90 g cukraus,

110 g juodojo šokolado,

75 g sviesto.

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir druska. Kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Į sviesto masę supilti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti, Tada suberti miltų mišinį ir vėl gerai permaišyti. Konditeriniu maišeliu išskirstyti tešlą į kepimo formeles.  Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15–20 minučių. Iškepusius atvėsinti. 

Kambario temperatūros kiaušinius išplakti su cukrumi iki standžių putų. Šokoladą  kartu su sviestu ištirpinti karšto vandens vonelėje. Neperkaitinti. Po truputį pilti šokoladą į išplaktus kiaušinius ir nuolat maišyti. Gautą vientisą kremo masę atvėsinti 5 min. šaldytuve. Konditeriniu maišeliu dekoruoti kremu pyragaičius. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?