Traškus paviršius, minkštas ir tąsus vidus – tai ideali užkandėlė vakarojant ar žiūrint televizorių. O jeigu patieksite su gardžiu padažu ir šviežiomis salotomis, laukia tikras apsivalgymas.
Sūrio ir varškės piršteliai
Reikės:
- 180 g varškės,
- 140 g kietojo sūrio,
- 1 kiaušinio,
- 2-3 valgomųjų šaukštų miltų, dar miltų reikės piršteliams apvolioti,
- druskos,
- aliejaus piršteliams kepti.
Jeigu turite žalumynų – juos labai tiks įmaišyti į pirštelių masę. Tinka savogūnų laiškai, petražolės, krapai. Taip pat tiks smulkinti česnakai.
Kaip gaminti
Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Į dubenį dėkite varškę (galima naudoti bet kokio riebumo varškę, tačiau ji neturėtų būti labai drėgna), sumaišykite su sūriu.
Jeigu naudosite žalumynus, sukapokite ir įmaišykite į masę.
Įmuškite kiaušinį ir šakute sumaišykite masę.
Po šaukštą berkite miltus ir maišykite – masė darysis vis kietesnė, tačiau bus šiek tiek limpanti prie rankų.
Ant darbastalio berkite miltų, šaukštu imkite masės ir voliodami miltuota ranka suformuokite pirštelius.
Pirštelius gruzdinkite keptuvėje aliejuje vartydami, kol taps aukso spalvos.
Patiekite su salotomis ir mėgstamu padažu.