Užkandėlė per 10 minučių: sūrio ir varškės piršteliai

Sūrio ir varškės pirštelius pagal šį receptą pagaminsite vos per 10 minučių, o rezultatas patiks visiems namiškiams ir svečiams.

 Sūrio ir varškės piršteliai.<br> 123rf.com nuotr.
 Sūrio ir varškės piršteliai.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2018, 10:50 AM, atnaujinta Jan 30, 2023, 1:28 PM

Traškus paviršius, minkštas ir tąsus vidus – tai ideali užkandėlė vakarojant ar žiūrint televizorių. O jeigu patieksite su gardžiu padažu ir šviežiomis salotomis, laukia tikras apsivalgymas. 

Sūrio ir varškės piršteliai

Reikės:

  • 180 g varškės, 
  • 140 g kietojo sūrio, 
  • 1 kiaušinio, 
  • 2-3 valgomųjų šaukštų miltų, dar miltų reikės piršteliams apvolioti, 
  • druskos, 
  • aliejaus piršteliams kepti. 

Jeigu turite žalumynų – juos labai tiks įmaišyti į pirštelių masę. Tinka savogūnų laiškai, petražolės, krapai. Taip pat tiks smulkinti česnakai.

Kaip gaminti 

Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. 

Į dubenį dėkite varškę (galima naudoti bet kokio riebumo varškę, tačiau ji neturėtų būti labai drėgna), sumaišykite su sūriu. 

Jeigu naudosite žalumynus, sukapokite ir įmaišykite į masę.

Įmuškite kiaušinį ir šakute sumaišykite masę. 

Po šaukštą berkite miltus ir maišykite – masė darysis vis kietesnė, tačiau bus šiek tiek limpanti prie rankų. 

Ant darbastalio berkite miltų, šaukštu imkite masės ir voliodami miltuota ranka suformuokite pirštelius. 

Pirštelius gruzdinkite keptuvėje aliejuje vartydami, kol taps aukso spalvos. 

Patiekite su salotomis ir mėgstamu padažu. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.