Reikalingi produktai:
- 700 g raugintų kopūstų,
- 500 g šviežių smulkintų kopūstų,
- 350 g jautienos kubeliais,
- 200 g parūkytos šoninės kubeliais,
- 200 g parūkytos dešros griežinėliais,
- 40 g džiovintų grybų, išmirkytų,
- 100 g džiovintų slyvų,
- 1 didelis smulkintas svogūnas,
- 3 skiltelės smulkinto česnako,
- 250 ml porto ar kito saldaus vyno,
- 2 šaukštai pomidorų pastos,
- pora lauro lapelių,
- truputį kvapiųjų ir juodųjų pipirų žirneliais,
- kmynų, jei nebuvo raugintuose kopūstuose,
- druskos pagal skonį.
Kaip gaminti
Į puodą dedame kopūstus, pipirus, kmynus, lauro lapus, druską, pilame vandens, kad apsemtų. Viso troškinimo metu stebime, kad skysčio būtų bent per tris pirštus nuo dugno. Jei reikia, įpilame truputį vandens. Troškinam virš mažos ugnies 1 val.
Dedame česnakus, svogūnus, grybus, pomidorų pastą ir troškiname dar 1 valandą.
Mėsą, dešrą apkepiname ir suverčiame į puodą. Troškiname dar 1 val.
Supilame porto vyną, sudedame slyvas ir paskutinį kartą troškiname dar 1 val.
Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame 30 min. pailsėti.
Skanaus!