Lengvai pagaminamas ir labai puikus obuolių pyragas su sutirštintu pienu

Tobulas trupininis obuolių pyragas man privalo būti tik toks: jo pagrindas – minkštas ir purus, prisigėręs obuolių įdaro sulčių, o viršus sudarytas iš stambių trapių cinamoninių trupinių, žinoma, su riešutais.

Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (4)

„Mukatanas“

Feb 7, 2018, 6:42 PM, atnaujinta Feb 7, 2022, 12:04 PM

Kodėl turėtumėte išbandyti šį receptą? 

Paruošti šį pyragą visiškai nesudėtinga ir labai smagu, ypač panardinti pirštus į miltus ir ruošti trupinius. 

Jis gardus ir šiltas su ledais, ir atvėsęs, kai viršus tampa geriausio traškumo. 

Jį kepant visi namai pakvimpa cinamonu, obuoliais ir kardamonu.

Tai vienas puikiausių trupininių pyragų iš visų, kuriuos man teko ragauti. Mmm... einu įsipilti stiklinę pieno ir suvalgyti dar vieną gabalėlį.

Trupininis obuolių pyragas su sutirštintu pienu „Rududu“ 

Reikalingi produktai

Tešlai:

  • 120 g kambario temperatūros sviesto,
  • 240 g miltų,
  • 1/2 valgomojo šaukšto kepimo miltelių,
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 120 g cukraus,
  • 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus,
  • 1 kiaušinio,
  • 2/3 (160 ml) puodelio pieno 

Trupiniams:

  • 180 g miltų,
  • 80 g cukraus pudros,
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kardamono,
  • 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
  • 1/3 arbatinio šaukštelio druskos,
  • 170 g šalto sviesto,
  • 100 g susmulkintų lazdyno riešutų. 

Obuolių įdarui: 

  • 400 g obuolių (sveriame nuluptus ir pašalinus sėklas),
  • 250 g sutirštinto pieno „Rududu“.

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pasiruošiame trupinius: dubenyje sumaišome miltus, miltelinį cukrų, cinamoną, kardamoną, kepimo miltelius ir druską. Šaltą sviestą supjaustome kubeliais. Trindami nykščiu į kitais pirštais sviestą švelniai sumaigome su miltų mišiniu, kad susidarytų trupiniai, bet per ilgai neminkykite.

Lazdyno riešutus galima naudoti su luobelėmis arba be jų. Pakepiname sausoje skardoje apie 10-15 minučių, supilame riešutus ant rankšluostuko, sandariai užlankstome ir patriname – luobelė suplyšinėja ir atšoka nuo branduolio. Susmulkiname riešutus ir įmaišome į trupinius.

Dubenį uždengiame maistine plėvele ir padedame trupinius į šaldytuvą stingti, kol paruošime tešlą ir obuolių įdarą.

2. Antra, imamės obuolių įdaro: obuolius nulupame, išimame sėklas ir supjaustome apie 2 cm kubeliais. Sudedame į prikaistuvį su sutirštintu pienu ir kaitindami virš mažos ugnies maišome, kol pienas išsilydo. Tai šiek tiek užtruks. Atvėsiname.

3. Po to pasiruošiame tešlą: viename dubenyje sumaišome visus sausus ingredientus – miltus, druską, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius, išskyrus cukrų. Į kitą dubenį sudedame sviestą ir cukrų, plakame, kol gauname vienalytę masę. 

Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Supilame 1/3 miltų mišinio, įmaišome, tada supilame pusę pieno, vėl įmaišome 1/3 miltų mišinio, tada likusį pieną ir galiausiai likusius miltus.

4. Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 C. Į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą supilame tešlą, ant jos sudedame obuolius, o ant viršaus užbarstome stambių trupinių sluoksnį.

5. Kepame apie 60-70 minučių, kol ant pyrago viršaus pradeda puikuotis rusvi traškūs trupinukai. Geriausias būdas patikrinti, ar pyragas jau iškepė, yra įbesti į pyrago vidurį medinį pagaliuką: jei ištraukus jis sausas - pyragas iškepė. Jei ne, dar pakepkite. Skanaus!

„Mukatanas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.