Varškėčiai su bulvėmis

Varškėčiai su bulvėmis

Varškėčiai su bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Varškėčiai su bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Varškėčiai su bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Varškėčiai su bulvėmis.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanios Bajalių istorijos“

Feb 8, 2018, 5:33 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 12:01 PM

Reikės (6 porcijoms):

  • 500 g riebios varškės,
  • 500 g bulvių,
  • 1 L dydžio kiaušinio,
  • 125 g miltų,
  • druskos,
  • 80 g sviesto,
  • 5 v. š. grietinės,
  • 8 v. š. mėgstamų marinuotų grybų,
  • aliejaus varškėčiams kepti.

Kaip gaminti

Bulves išverdame su lupena. Atvėsiname. Sutriname iki košės ir sumaišome su varške iki vientisos masės. Įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir dar kartą viską gerai išmaišome. Pridedame miltų (jų kiekis priklauso nuo masės lipnumo) ir labai gerai išminkome. 

Gautą masę padaliname į vienodo dydžio kamuoliukus, iš kurių suformuojame blynelius.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir palengva apkepame blynelius iš abiejų pusių.

Kol kepsite blynelius, išlydykite sviestą ir pakepinkite grybus, pridėkite grietinės ir jei reikia – druskos. Iškeptus blynus apliekite padažu ir skanaukite.

Šaltinis: „Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.