Obuolių pyragas su plikytu kremu ir mėlynėmis
Reikalingi produktai (22 cm skersmens torto formai)
Tešlai:
- 1 kiaušinis,
- 100–120 g cukraus,
- 125 g šalto sviesto,
- 230 g miltų,
- 1 v. š. tirštos grietinės,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių,
- vanilės aromato,
- trupučio druskos.
Kremui:
- 2 kiaušiniai,
- 400 ml pieno,
- 100–120 g cukraus,
- 40 g kukurūzų krakmolo,
- vanilės.
Dar reikės:
- 350 g obuolių (nuluptų, be sėklų),
- 125 g mėlynių (jei jų nedėsite, atitinkamo kiekio obuolių papildomai),
- 1–2 v. š. kokosų drožlių arba maltų džiūvėsėlių,
- cukraus pudros.
Kaip gaminti
Tešla. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, vanilę sumaišyti, įmušti kiaušinį, įtarkuoti sviestą, įdėti grietinę ir suminkyti tešlą. Padalinti ją į 2 vienodas dalis, įvynioti į maistinę plėvelę. Vieną dalį dėti į šaldytuvą 20 min., o kitą – į šaldymo kamerą (mažiausiai valandai).
Pastovėjus tešlai šaldytuve, išimti ir iškočioti 22 cm skersmens apskritimą, dėti jį į torto formą, išklotą kepimo popieriumi (šonai taip pat turi būti iškloti kepimo popieriumi), subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 18-20 min.
Išėmus palikti trumpam atvėsti.
Kol keps pyrago padas, paruoškite kremą.
Kremas. Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, krakmolu ir pienu.
SUpilti į puodelį, dėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol kremas sutirštės.
Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Mėlynes nuplauti, nusausinti.
Apkepusį ir atvėsusį pyrago padą apibarstyti kokosų drožlėmis ar maltais dziūvėsėliais (jie sugers šiek tiek obuolių sulčių), sudėti obuolius ir mėlynes, ant jų užtepti dar karštą kremą, paskirstyti, kad jis patektų ir į tarpus, o ant viršaus stambia tarka užtarkuoti likusią tešlos dalį, kurią laikėte šaldiklyje.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min.
Iškepusį pyragą palikti formoje visiškai atvėsti, o tada atsargiai išimti iš formos, nuimti kepimo popierių ir apibarstyti cukraus pudra.
Keletą valandų pastovėjęs šaldytuve šis pyragas dar skanesnis.
Skanaus!