Obuolių pyragas su plikytu kremu. Produktai paprasti, o skanėstas – superinis

Šis pyragas labai skanus. Recepte mėlynių nebuvo, bet kadangi jų turėjau, įdėjau. Galite kepti tik su obuoliais – tikrai superinio skonio pyragas. O ir produktai paprasti, kasdieniniai.

 Obuolių pyragas su mėlynėmis ir plikytu kremu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Obuolių pyragas su mėlynėmis ir plikytu kremu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Obuolių pyragas su mėlynėmis ir plikytu kremu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
 Obuolių pyragas su mėlynėmis ir plikytu kremu.<br> Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (2)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

Feb 9, 2018, 4:09 PM, atnaujinta Feb 6, 2023, 11:59 AM

Obuolių pyragas su plikytu kremu ir mėlynėmis

Reikalingi produktai (22 cm skersmens torto formai) 

Tešlai: 

  • 1 kiaušinis, 
  • 100–120 g cukraus, 
  • 125 g šalto sviesto, 
  • 230 g miltų,
  • 1 v. š. tirštos grietinės, 
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių, 
  • vanilės aromato, 
  • trupučio druskos. 

Kremui: 

  • 2 kiaušiniai, 
  • 400 ml pieno, 
  • 100–120 g cukraus, 
  • 40 g kukurūzų krakmolo, 
  • vanilės. 

Dar reikės: 

  • 350 g obuolių (nuluptų, be sėklų),
  • 125 g mėlynių (jei jų nedėsite, atitinkamo kiekio obuolių papildomai),  
  • 1–2 v. š. kokosų drožlių arba maltų džiūvėsėlių, 
  •  cukraus pudros. 

Kaip gaminti  

Tešla. Miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, vanilę sumaišyti, įmušti kiaušinį, įtarkuoti sviestą, įdėti grietinę ir suminkyti tešlą. Padalinti ją į 2 vienodas dalis, įvynioti į maistinę plėvelę. Vieną dalį dėti į šaldytuvą 20 min., o kitą – į šaldymo kamerą (mažiausiai valandai). 

Pastovėjus tešlai šaldytuve, išimti ir iškočioti 22 cm skersmens apskritimą, dėti jį į torto formą, išklotą kepimo popieriumi (šonai taip pat turi būti iškloti kepimo popieriumi), subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 18-20 min. 

Išėmus palikti trumpam atvėsti. 

Kol keps pyrago padas, paruoškite kremą. 

Kremas. Kiaušinius išplakti su cukrumi, vanile, krakmolu ir pienu.

SUpilti į puodelį, dėti ant viryklės ir kaitinti maišant, kol kremas sutirštės. 

Obuolius nuplauti, nulupti, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Mėlynes nuplauti, nusausinti. 

Apkepusį ir atvėsusį pyrago padą apibarstyti kokosų drožlėmis ar maltais dziūvėsėliais (jie sugers šiek tiek obuolių sulčių), sudėti obuolius ir mėlynes, ant jų užtepti dar karštą kremą, paskirstyti, kad jis patektų ir į tarpus, o ant viršaus stambia tarka užtarkuoti likusią tešlos dalį, kurią laikėte šaldiklyje.

Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min. 

Iškepusį pyragą palikti formoje visiškai atvėsti, o tada atsargiai išimti iš formos, nuimti kepimo popierių ir apibarstyti cukraus pudra.

Keletą valandų pastovėjęs šaldytuve šis pyragas dar skanesnis. 

Skanaus! 

„Andželikos virtuvėlė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.