Pyragas „Snickers“ privertė aiktelėti net patyrusį šefą

Dvi laidas iš eilės pasisvečiavę Giano Luco Demarco kulinarijos studijoje, šį šeštadienį  laidos „Gardu gardu“ vedėjai sugrįš į įprastą studijos virtuvę ir pradžiugins ištikimus žiūrovus ypatingai savaitgaliui tinkančiais patiekalais.

 „Snickers“ pyragas. <br> TV3 nuotr.
 „Snickers“ pyragas. <br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-02-09 13:15, atnaujinta 2022-02-07 12:01

Temperamentingasis kulinarijos šefas pagamins ilgą istoriją turinčią populiariąją itališką duoną fokačiją su trijų rūšių pagardais. 

Gianas Luca labai smulkiai papasakos šio patiekalo gaminimo subtilybes, atskleis, kokią fokačiją jis pats labiausiai mėgsta, ir ką Senovės Romos imperijos laikais naudodavo vietoje alyvuogių aliejaus kepdami šią duoną. 

Ali Gadžijevas liks sužavėtas skoniu ir prasitars, kad jis jau puikiai žino, ką veiks šį savaitgalį su draugais. 

Smagiai užkandę laidos vedėjai pereis prie konditerinės dalies ir šį kartą Gianas Luca net aiktels. Jis tikrai nesitikėjo, kad kada nors gyvenime jam Ali pagamins „Snickers“. 

Profesionalus konditerijos šefas savaip pateiks populiarųjį šokoladinį batonėlį „Snickers“: iškeps sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu.

Populiariausi ir žinomiausi pasaulyje užkandžiai rytojaus televizijos laidoje „Gardu Gardu“!

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Reikalingi produktai

Pyragui:

  • 2 kiaušiniai,
  • 150 g drėgno rudojo cukraus „Farinas“,
  • 100 g juodo šokolado,
  • 60 g miltų,
  • 50 g sviesto,
  • 2 arb. š. kepimo miltelių.

Karamelei:

  • 100 g cukraus,
  • 100 g grietinėlės,
  • 50 g juodojo šokolado,
  • 2 arb. š. druskos,
  • 100 g kepintų žemės riešutų be odelių.

Kaip gaminti

Biskvitui sumaišyti birius produktus: miltus, „Farino“ cukrų ir kepimo miltelius. Ištirpinti sviestą, suberti į jį šokoladą ir maišyti, kol šokoladas ištirps. Nuolat maišant į šokolado masę iš lėto supilti kambario temperatūros išplaktus kiaušinius. 

Tada suberti birius produktus ir viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Tešlą supilti į kepimo formą, išlyginti paviršių ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. 

Karamelei cukrų suberti į puodą ir pastatyti ant viryklės. Sukamaisiais judesiais judinti puodą, kol visas cukrus karamelizuosis. Tada supilti į jį užvirusią grietinėlę ir šluotele gerai išmaišyti. Gautą masę užpilti ant šokolado ir maišyti, kol ištirps šokoladas. 

Įdėti du šaukštelius druskos ir išmaišyti. Suberti kepintus žemės riešutus be odelių ir vėl viską gerai išmaišyti. 

Gautą masę užpilti ant karšto iškepusio pyrago ir palikti nakčiai šaldytuve. Atšalusį išimti iš kepimo formos ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Skanaus!

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?