Paprasta, bet nekasdieniška: midijų ir krevečių troškinys

Valentino diena – laikas, kai daugelis porų stengiasi vakarą praleisti romantiškai, bet kartu nori ir maloniai nustebinti savo antrąją pusę. 

 Jūros gėrybių troškinys.
 Jūros gėrybių troškinys.
 R.Bolgovas.
 R.Bolgovas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-02-14 14:32, atnaujinta 2022-02-14 08:41

Kadangi toks vakaras sunkiai įsivaizduojamas be ypatingos vakarienės, virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas dalijasi šiai progai idealiai tiksiančiu receptu. Psichologas Robertas Petruškevičius pataria, kaip sukurti jaukią aplinką ir perspėja nepersistengti su staigmenomis.

Virtuvės šefas R. Bolgovas Valentino dienos vakarui siūlo laiko patikrintą klasiką – jūros gėrybes.

„Laikais, kai net Viduržemio jūros gėrybės ranka pasiekiamos kiekvienoje krautuvėje, siūlau pasigaminti greitą patiekalą, kuris sužavės jūsų antrąją pusę ne vien prabanga, bet ir lengvumo pojūčiu po sočios vakarienės. 

Ne veltui pasirinkau patiekalą „Midijų ir krevečių duetas“, nes net lėkštėje tokią dieną privalu būti duetu“, - sako virtuvės meistras, siūlantis patiekalą, kurį galima pagaminti ne tik paprastai, bet ir greitai.

Prekybininkai Valentino dienos išvakarėse taip pat pastebi išaugusį įmantresnių maisto produktų poreikį. 

„Pas mus įsikūrusiame Centriniame Kauno turguje šiomis dienomis nuperkama daugiau jūros gėrybių, šviežios mėsos kepsniams, tarp jų ir jautienos didkepsniui. 

Vyrai savo damoms perka autentiškų turkiškų saldumynų, darbymetis ir tortų bei kitokių saldumynų pardavėjams. Tačiau Valentino dienos vakarą svarbus ne tik geras maistas, bet ir jauki aplinka, todėl kitose mūsų parduotuvėse žmonės perka žvakes, stalo papuošimus, interjero detales“, - pasakojo prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Psichologas Robertas Petruškevičius pritaria, kad tokiai šventei sukurti ypatingą aurą yra ne tik gražu, bet ir naudinga.

„Atsipalaiduoti nuo streso ir pabūti dviese apie nieką daugiau negalvojant – labai sveika poros santykiams. Ir, žinoma, ne tik per Valentino dieną, bet ir dažniau. Todėl tokį vakarą detalės neturėtų užgožti esmės – buvimo kartu, vienas kito matymo, supratimo, išklausymo, nuoširdaus pokalbio. 

Nereikėtų koncentruotis į maistą, jo neturėtų būti per daug arba jis neturėtų būti, tarkime, labai sotus ar labai aštrus. 

Apšvietimą patarčiau rinktis švelnių tonų, bet ne per daug pritemdytą, nes tai gali migdyti arba bus sunku įžiūrėti kitoje stalo pusėje sėdinčio partnerio veidą. Ore tegul tvyro lengvas gaivus gėlių aromatas. Žodžiu, venkite erzinančių, aitrinančių pojūčių, kurie galėtų nukreipti jūsų dėmesį nuo vienas kito“, - patarimais dalijosi psichologas.

Pasak jo, dar viena problema romantišką vakarą gali ištikti dėl nepamatuotų staigmenų.

„Suprantamas noras romantišką vakarą nustebinti mylimą žmogų. Bet labai svarbu, kad darydami staigmenas nepersistengtumėte. Nedarykite kažko, ko žmogus nemėgsta nenori, ir netgi tada, kai tiesiog nesate įsitikinę, kad žmogui tai patiks. 

Neplanuokite rizikingų pramogų, neruoškite itin egzotiškų patiekalų. O pats blogiausias dalykas bus, jei tokį vakarą sugalvosite „perauklėti“ savo antrąją pusę. Manyti, kad pakeisite jo požiūrį į tam tikrus dalykus, jei tai padarysite kažkaip išskirtinai ir labai šauniai. 

Jei mergina nevalgo mėsos, vargu ar padės, jei paruošite pribloškiantį kepsnį. Jei ji bijo aukščio, tikrai nevežkite jos užrištomis akimis į skrydį oro balionu. Rezultatas greičiausiai bus visiškai priešingas ir jūs tik parodysite, kad nesuprantate savo mylimo žmogaus“, - perspėjo specialistas.

Ruslano Bolgovo receptas Valentino dienai „Midijų ir krevečių duetas“

Reikės:

  • 1 kg midijų,
  • 400 g tigrinių krevečių uodegėlių,
  • 1 svogūno galvos, pjaustytos kubeliais,
  • 2 skiltelių kapoto česnako,
  • 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 80 ml kalvadoso brendžio,
  • 200 g saulėje džiovintų pomidorų (supjaustytų kubeliais),
  • 1 v. š. smulkių kaparėlių,
  • 250 ml tirštos grietinėlės,
  • 2 v. š. kapotų petražolių.

Pradėkite nuo midijų, jas nuplaukite. Jei rasite išlindusių žolelių – „ūsiukų“, staigiu judesiu juos nuraukite. Mažu peiliuku apvalykite apnašas. 

Nuimkite krevečių kevalą, palikdami paskutinę juostelę, kad nenukristų uodegėlė. 

Aliejuje pakepinkite česnakus ir svogūnus. 

Tada sudėkite likusius produktus ir jūros gėrybes ir troškinkite apie 5–7 min.

Štai ir viskas, skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.