Silkių užkandėlė taps tikra švenčių stalo pažiba

Be ko mes, lietuviai, neįsivaizduojame savo virtuvės? Mūsų virtuvėje itin dažnas svečias burokėlis, viešnia silkutė, o kur dar aštrusis česnakėlis... 

 Burokėlių, silkės ir česnakų trio.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
 Burokėlių, silkės ir česnakų trio.<br>Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanios Bajalių istorijos“

Feb 15, 2018, 11:10 AM, atnaujinta Feb 14, 2022, 8:38 AM

Šie trys nuostabūs draugai sukuria ypač skanų trio, kuriame šviečia visos mūsų trispalvės spalvos. 

Gaminkite ir švęskite! 

Burokėlių, silkės ir česnakų trio

Marinuotai silkei reikės:

  • 200-250 g nesūdytos silkės filė,
  • 7 v. š. saulėgražų aliejaus,
  • 1/2 a. š. muskato riešuto,
  • 1/2 a. š. maltų kalendrų,
  • 1/3 a. š. maltų ožragių,
  • 1 a. š. maltų ciberžolių,
  • 1 a. š. cukraus,
  • 1 a. š. druskos (jeigu tikrai silkė nesūri),
  • 1 v. š. acto (9 proc.),
  • 5 žirnelių kvapiųjų pipirų.

Silkę supjaustykite gabaliukais, dėkite į indelį, kuriame marinuosis.

Visus likusius ingredientus sumaišykite ir pakaitinkite, kol ištirps cukrus. Šiek tiek atvėsinkite ir užpilkite ant silkės. Uždarykite ir statykite į šaldytuvą mažiausiai 12 val. marinuotis, o dar geriau parai ar net dviems.

Burokėlių pagardui reikės:

  • 250 g burokėlio (svoris iškepto ir nuvalyto),
  • 60 g graikinių riešutų,
  • 60 g tarkuoto parmezano sūrio,
  • 2 skiltelių česnako,
  • 100 ml saulėgražų aliejaus,
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Burokėlius nuplaukite, suvyniokite į kepimo foliją ir kepkite orkaitėje 1,5 val., kol pabadžius šakute jaučiasi, kad jie minkšti. Atvėsinkite. Nuvalykite. Supjaustykite mažesniais gabaliukais.

Riešutus susmulkinkite iki rupių trupinių. Sumaišykite su tarkuotu sūriu, sudėkite smulkintus burokėlius, įtarkuokite česnaką, įpilkite aliejų ir trintuvu sutrinkite iki vienalytės masės.

Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį, gerai išmaišykite.

Papildomai reikės:

  • česnakų daigų,
  • grūdėtos duonos.

Duonos riekeles supjaustykite norimo dydžio (vieno kąsnio) kvadratėliais. Aptepkite burokėlių pagardu. Užklokite česnakų daigų kuokšteliu ir papuoškite vienu marinuotos silkės gabalėliu.

Receptas iš „Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.