Jie nurungs bet kokią kitą vakarėlio užkandėlę, o svečiai lėkštes ištuštins bematant.
Kad tešla būtų tikrai traški, svarbi sąlyga – labai gerai atšaldykite jai skirtus skystus produktus.
Gruzdinti svogūnų žiedai traškioje tešloje
Reikės:
- 2 vidutinio dydžio svogūno galvų,
- 2 puodelių pieno,
- 1/4 puodelio kukurūzų miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- 1/2 a. š. rūkytos paprikos miltelių,
- 1 1/2 puodelio kvietinių miltų,
- 1 1/2 a. š. druskos,
- 1 puodelio labai gerai atšaldyto gazuoto vandens,
- 3/4 puodelio labai gerai atšaldyto alaus.
- Taip pat reikės aliejaus svogūnų žiedams gruzdinti.
Kaip gaminti
Supjaustykite svogūnus 1 cm storio žiedais, išskaidykite. Suberkite į dubenį ir užpilkite pienu, palaikykite šaltai 30 minučių.
Sumaišykite kukurūzų miltus, kepimo miltelius, papriką, 3/4 puodelio miltų ir druską. Pamažu supilkite alų ir gazuotą vandenį, išmaišykite. Tešla turi būti blynų tešlos tirštumo.
Likusius miltus suberkite į atskirą dubenį.
Įkaitinkite aliejų.
Svogūnus supilkite į kiaurasamatį, kad nutekėtų pienas. Po vieną pamirkykite tešloje, nukratykite perteklių, apvoliokite miltuose ir dėkite į karštą aliejų. Kepkite, kol jie bus aukso spalvos, išsipūtę ir traškūs. Tai užtruks apie 2 minutes.
Dėkite ant grotelių, apibarstykite druska, jeigu reikia. Ataušinkite ir patiekite su mėgstamu padažu.