Skaniausia patiekti su šaldytomis uogomis.
Lietinių ritinėliai saldaus pieno padaže
Reikalingi produktai (4 porcijoms):
- 3 kiaušiniai,
- 600 ml pieno,
- 3 v. š. cukraus,
- 3 v. š. aliejaus,
- 1 a. š. druskos,
- 300 ml miltų,
- 200 g saldžios varškės masės,
- 1 citrinos žievelė,
- 2 v. š. žemės riešutų aliejaus,
- 2 L dydžio kiaušiniai,
- 200 g sutirštinto (kondensuoto) pieno.
Kaip gaminti
Išplakite kiaušinius su pienu ir cukrumi. Įmaišykite aliejų, druską, miltus. Gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių ir palikite pastovėti ~20 min.
Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite į keptuvę 2 didelius šaukštus tešlos ir pavartykite keptuvę, kad tešla tolygiai pasiskirstytų. Kepkite blyną iš abiejų pusių po 1 minutę.
Dar karštus lietinius sutepkite varškės mase, sumaišyta su tarkuota citrinos žievele, tada susukite juos į ritinėlius ir supjaustykite į 3-4 dalis, priklausomai nuo kepimo indelių aukščio. Ritinėliai paruošti, lieka juos sustatyti į kepimo indus, išteptus aliejumi.
Kepimui rekomenduoju naudoti mažesnius suflė tipo kepimo indelius – vienas kaip tik tiktų porcijai. Kepant didesniame inde kepimo laikas gerokai pailgėja.
Išplakite kiaušinius ir sumaišykite su sutirštintu pienu. Padažą padalinkite visiems kepimo indeliams. Kepkite 180 karštumo orkaitėje įjungę ventiliatorių 20-30 min. Jei kepsite didesnėje formoje, kepimo laikas gali būti gerokai ilgesnis.