Kiaulienos išpjova su kavos aromatu
Reikės (4 sočioms arba 6 mažesnėms porcijoms):
- 2 v. š. maltos kavos,
- 1 a. š. rūkytos aštrios paprikos,
- 1 a. š. rudojo cukraus,
- 2 a. š. druskos,
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
- ~600-700 g svorio kiaulienos išpjovos.
Kaip gaminti
Visus prieskonius sumaišome su aliejumi ir įtriname į išpjovą. Paliekame pasimarinuoti per naktį.
Kepame 220 karštumo orkaitėje įjungę grilio funkciją 30 minučių, kas 7-8 minutes vis pavartant, kad apkeptų visi kepsnio šoniukai.
Iškeptą įvyniojame į foliją ir paliekame pailsėti 10 min. Mėsos kepsniams „poilsis“ būtinas, tad tikrai neskubėkite iškart valgyti.
Receptas iš „Skanios Bajalių istorijos“