Sultingas ir aromatingas kiaulienos išpjovos kepsnys – vertas pakartoti

Aromatingi ir sultingi pietūs ar vakarienė. Toks kepimo būdas mums tikrai patiko ir bus kartojamas.

Kiaulienos išpjova su kavos aromatu.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Kiaulienos išpjova su kavos aromatu.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Kiaulienos išpjova su kavos aromatu.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Kiaulienos išpjova su kavos aromatu.<br> Nuotr. iš „Skanios Bajalių istorijos“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanios Bajalių istorijos“

Feb 23, 2018, 2:13 PM, atnaujinta Feb 20, 2023, 1:39 PM

Kiaulienos išpjova su kavos aromatu

Reikės (4 sočioms arba 6 mažesnėms porcijoms):

  • 2 v. š. maltos kavos,
  • 1 a. š. rūkytos aštrios paprikos,
  • 1 a. š. rudojo cukraus,
  • 2 a. š. druskos,
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus,
  • ~600-700 g svorio kiaulienos išpjovos.

Kaip gaminti

Visus prieskonius sumaišome su aliejumi ir įtriname į išpjovą. Paliekame pasimarinuoti per naktį. 

Kepame 220 karštumo orkaitėje įjungę grilio funkciją 30 minučių, kas 7-8 minutes vis pavartant, kad apkeptų visi kepsnio šoniukai. 

Iškeptą įvyniojame į foliją ir paliekame pailsėti 10 min. Mėsos kepsniams „poilsis“ būtinas, tad tikrai neskubėkite iškart valgyti.
 
Receptas iš „Skanios Bajalių istorijos“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.