Jeigu kasdien dažniausiai keptuvėje kepame paprasčiausias bulves su druska, svogūnais, galbūt česnako skiltele, šiandien siūlome išbandyti kai ką naujo.
Dalinamės su jumis neįprastu keptų bulvių receptu. Ypatingo skonio šioms bulvėms suteikia marinatas, pagamintas iš medaus, sojų padažo, česnakų ir kelių kitų ingredientų.
Iškepusios bulvės yra gražios auksinės spalvos ir turi traškią plutelę.
Neišleidę pernelyg daug pinigų turėsite puikų patiekalą.
Orkaitėje skiltelėmis keptos bulvės
Reikės:
- 1 kg bulvių,
- 2 v. š. sojų padažo,
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus,
- 3 v. š. garstyčių (nelabai aštrių, gali būti ir grūdėtosios),
- 1 v. š. medaus,
- 4–5 skiltelių česnako,
- džiovintų prieskonių – raudonėlių, bazilikų, mairūnų,
- druskos.
Kaip gaminti
Bulves nušveiskite šepetėliu, nepjaustytas sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pasūdykite. Kai užvirs, virkite maždaug 12-15 minučių, kol bulvės bus pusiau išvirusios.
Nupilkite vandenį, leiskite bulvėms šiek tiek atvėsti.
Paruoškite marinatą: sumaišykite sojų padažą, medų, garstyčias, žoleles, ištrėkškite česnaką, supilkite aliejų. Druskos dėti nebereikia – marinatą puikiai pasūdo ir sojų padažas.
Jeigu patiekaluose nemėgstate medaus ir vos vos salstelėjusio skonio, galite jo iš viso nenaudoti.
Bulves su lupena supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į indą su marinatu. Leiskite pastovėti.
Skardą išklokite kepimo popieriumi, suberkite buolves vienu sluoksniu. Tarp bulvių išdėliokite keletą sveikų česnako skiltelių.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje, kol susiformuos auksinė plutelė.
Galite patiekti su sūrio, grietinės ar kitu mėgstamu padažu.
O jeigu patiko, pasidalinkite receptu su draugais.