Šis kepsnys nepareikalaus daug darbo, o rezultatas pradžiugins visus gurmanus.
Jautienos nugarinės kepsnys su keptomis ir šviežiomis daržovėmis
Reikės:
- 1 kg jautienos nugarinės,
- prieskonių mėsai su čiobreliais,
- juodųjų pipirų,
- druskos,
- 6 šaukštelių balzaminio acto,
- alyvuogių aliejaus,
- kelių česnako skiltelių,
- pastarnoko šaknies,
- kelių morkų.
Mėsą dėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi, apibarstykite prieskoniais, juodaisiais pipirais, apšlakstykite balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi.
Berkite neluptas česnakų skilteles, aplinkui dėkite gerai nuplautą ir stambiai supjaustytą, tačiau neluptą pastarnoką – su odele keptose daržovėse išlieka naudingosios medžiagos. Taip pat supjaustykite ir morkas, dėkite į kepimo indą.
Daržoves apibarstykite kmynais, kurie ne tik suteikia malonaus kvapo, bet ir užkerta kelią vidurių pūtimui.
Kepsnį šaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite apie valandą.
Kol kepsnys kepa, pasigaminkite šviežių daržovių salotų. Tokios salotos, kupinos vitamino C, padeda gerai pasisavinti jautienoje esančią geležį.
Jeigu į salotas dėsite avokado, aliejaus galėsite nebenaudoti arba naudoti labai mažai.
Salotas galite pagardinti tarkuotomis šakninėmis daržovėmis – morkomis, salierais, pastarnoku.
Salotų užpilui sumaišykite 1 v. š. alyvuogių aliejaus, balzaminio padažo ir salotų prieskonius su žolelėmis. Salotas sumaišykite tik tuomet, kai kepsnys bus iškepęs – taip jos nepraras traškumo ir puikaus vaizdo.