Kad gautume gerą rezultatą, būtinas ir geras šašlykų receptas.
Tad jei norite tikrai skanių šašlykų, reikės:
- 2,5 kg kiaulienos sprandinės,
- 2 citrinų,
- 4 svogūnų galvų,
- 4 česnako skiltelių,
- prieskonių (saldžios raudonos paprikos, juodųjų pipirų), druskos.
Kaip gaminti
Svogūnus sutarkuojame, išspaudžiame citrinas, dedame prieskonius ir pasidarome mišinį, kuriuo gerai įtriname supjaustytą mėsą.
Likus valandai iki kepimo įpilame šlakelį aliejaus.
Verdami mėsą ant iešmų standžiai sustumkite mėsos gabalus, kad būtų lyg dešra.
Prieš baigdami kepti iešmus uždenkite folija ir palaikykite, kad neišeitų šiluma.
Iškepusią mėsą numauname nuo iešmų dedame į puodą ir tik tada barstome druska.
Receptu pasidalijo Riebus katinas