Sultingi ir skanūs šašlykai. Tokius norisi kepti net ir spaudžiant šaltukui

Lauke temperatūra – minus 10 C, saulutė, diena pasakiška. Kuo šaltukas stipresnis, tuo šašlykai iškepa skanesni. 

 Sultingi šašlykai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sultingi šašlykai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sultingi šašlykai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sultingi šašlykai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sultingi šašlykai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
 Sultingi šašlykai.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (3)

Riebus katinas

Mar 1, 2018, 11:43 AM, atnaujinta Feb 28, 2023, 10:40 AM

Kad gautume gerą rezultatą, būtinas ir geras šašlykų receptas.

Tad jei norite tikrai skanių šašlykų, reikės: 

  • 2,5 kg kiaulienos sprandinės, 
  • 2 citrinų, 
  • 4 svogūnų galvų, 
  • 4 česnako skiltelių, 
  • prieskonių (saldžios raudonos paprikos, juodųjų pipirų), druskos. 

Kaip gaminti

Svogūnus sutarkuojame, išspaudžiame citrinas, dedame prieskonius ir pasidarome mišinį, kuriuo gerai įtriname supjaustytą mėsą. 

Likus valandai iki kepimo įpilame šlakelį aliejaus. 

Verdami mėsą ant iešmų standžiai sustumkite mėsos gabalus, kad būtų lyg dešra. 

Prieš baigdami kepti iešmus uždenkite folija ir palaikykite, kad neišeitų šiluma. 

Iškepusią mėsą numauname nuo iešmų dedame į puodą ir tik tada barstome druska.

Receptu pasidalijo Riebus katinas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?