Tačiau „ChefClub“ parodė, kaip sušius pagaminti greitai ir paprastai, panaudojus ledų šaldymo formeles.
Pamatę šį vaizdelį pirkti sušių nebeskubėsite, o verčiau darysite patys:
Reikės:
Išvirtų sušių ryžių;
ryžių acto;
žiupsnio baltojo ir juodojo sezamo sėklų;
avokado
sūdytos lašišos;
krabų lazdelių;
„Philadelphia“ sūrio;
svogūnų laiškų;
tuno;
krevečių;
majonezo;
ledukų formelės stambesniems stačiakampio formos ledukams užšaldyti;
maistinės plėvelės.
Beje, nebūtina naudoti visų nurodytų ingredientų, o jų kiekiai priklausys nuo to, kiek ir kokių sušių norėsite.
Gaminimas:
Į išvirtus ryžius įpilkite ryžių acto, įberkite baltojo ir juodojo sezamo sėklų, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Išklokite ledukų formeles maistine plėvele.
Į dalį ledukų formelių angų dėkite nuluptą ir juostelėmis supjaustytą avokadą, o ant viršaus – krabų lazdeles.
Kitas angas išklokite lašišų gabalėliais ir ant viršaus uždėkite maždaug po šaukštą „Philadelphia“ sūrio.
Į trečias angas galite suberti smulkintų svogūnų laiškų ir iškloti jas tunu.
Dar į vienas angas galite įdėti krevečių, ant kiekvienos viršaus uždėję po truputį majonezo.
Liko ant kiekvienos angos viršaus uždėti iš anksto pasiruoštų ryžių su sezamais ir ryžių actu.
Tolygiai išskirstę ant viršaus uždėtus ryžius įdėkite formeles į šaldytuvą pusvalandžiui.
Išėmus liks išversti turinį ant padėklo ir nuimti plėvelę.
Viskas! Jūsų patiekalas paruoštas.
Beje, tikslumo dėlei reikėtų pasakyti, kad išties tokie sušiai, kai žuvis ir kiti ingredientai yra dedami ant ryžių, o ne į vidų, vadinasi nigiriais.
Tuo metu tradiciniais laikomi sušiai, suvynioti į dublių lapus, vadinami „maki“.