2 išalkusiems valgytojams reikės:
- 600 g brokolių žiedynų (apie 2 brokolių),
- 20 migdolų,
- vandens,
- druskos,
- maltų juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
1. Nuplaukite brokolių žiedynus.
2. Dideliame prikaistuvyje užvirkite 2 litrus vandens. Įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius druskos ir brokolių žiedynus. Užvirkite ir virkite apie 6-7 minutes, kol žiedynai taps minkšti, bet nepervirs.
3. Nukoškite brokolius, pasilikdami 2 puodelius (500 ml) vandens, kuriame jie virė.
4. Atsidėkite keletą brokolių žiedynų, kitus brokolius su pasiliktu nuoviru išplakite virtuvės kombainu ar plaktuvu į vientisą tyrę. Pagardinkite puse arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Aš mėgstu gausiai papipirinti.
5. Susmulkinkite migdolus.
6. Išpilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite susmulkintais migdolais ir brokolių žiedynais. Aš juos irgi išskirstau. Skanaus!