Trinta brokolių sriuba – tai, ko organizmui reikia pavasarį

Organizmą valanti trinta brokolių sriuba, pagardinta migdolais

Organizmą valanti trinta brokolių sriuba, pagardinta migdolais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Organizmą valanti trinta brokolių sriuba, pagardinta migdolais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Organizmą valanti trinta brokolių sriuba, pagardinta migdolais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Organizmą valanti trinta brokolių sriuba, pagardinta migdolais.<br> Nuotr. iš „Mukatanas“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Mukatanas“

2018-03-06 14:57, atnaujinta 2023-03-07 16:33

2 išalkusiems valgytojams reikės:

  • 600 g brokolių žiedynų (apie 2 brokolių),
  • 20 migdolų,
  • vandens,
  • druskos,
  • maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti 

1. Nuplaukite brokolių žiedynus.

2. Dideliame prikaistuvyje užvirkite 2 litrus vandens. Įmaišykite 2 arbatinius šaukštelius druskos ir brokolių žiedynus. Užvirkite ir virkite apie 6-7 minutes, kol žiedynai taps minkšti, bet nepervirs.

3. Nukoškite brokolius, pasilikdami 2 puodelius (500 ml) vandens, kuriame jie virė.

4. Atsidėkite keletą brokolių žiedynų, kitus brokolius su pasiliktu nuoviru išplakite virtuvės kombainu ar plaktuvu į vientisą tyrę. Pagardinkite puse arbatinio šaukštelio druskos ir maltais juodaisiais pipirais. Aš mėgstu gausiai papipirinti.

5. Susmulkinkite migdolus.

6. Išpilstykite sriubą į lėkštes, papuoškite susmulkintais migdolais ir brokolių žiedynais. Aš juos irgi išskirstau. Skanaus!

„Mukatanas“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.