Rūkytos jautienos tartaras su avokadais. Idėja vyrams, kuo nustebinti moteris

Sakoma, kad tartaro gamyba – vyriškas darbas, tad gerbiamieji grilio meistrai, nustebinkite savo antrąsias puses šiuo patiekalu.

 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
 Jautienos tartaras.<br> Nuotr. iš „Riebus katinas“. 
Daugiau nuotraukų (9)

Riebus katinas

Mar 7, 2018, 2:56 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:58 PM

Pjauname keleto „vyriškų“ pirštų storio brandintos jautienos gabaliuką. Dedame ant išmirkytos vandenyje kedro lentelės. 

Grilyje 120 C, su deflektoriumi, rūkiname 15 min. Jei labai šalta lauke, tikiuos Hefaistas neužpyks, – jungiame orkaitę be vėdinimo, temperatūra 160 C.

Jautieną supjaustome, sukapojame itin mažais gabaliukais. Sumaišome su smulkiai pjaustytu mėlynuoju svogūnu, padažu, dedame truputį druskos bei pipirų. Padažui sumaišome majonezą ir „Sriracha hot chilli“ padažą tokiu santykiu: 70 ir 30 proc. Galite pagardinti kaparėliais ar smulkintais kornišonais.

Ant mėgstamos duonos užpilame alyvuogių aliejaus (iš abiejų pusių) ir ją  paskrudiname.

Smulkiai supjaustome avokadą. Jį šaukšteliu dedame į formą, ant viršaus dedame jautienos mišinio. Pagardiname sultenėmis ar kitais patinkančiais žalumynais.

Esu tikras, kad ir nemėgstantys žalios mėsos skonio su malonumu mėgausis šiuo receptu.

Žalios mėsos gurmanams rekomenduoju plonai supjaustytą parūkytą jautieną pagardinti lašeliu balzaminio acto bei žalumynais su gvakamolės bei „Sriracha“ padažais, daigintomis sėklomis.

Riebus katinas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.