Į jokį kitą skanėstą nepanašios prancūziškos kanelės sužavi kiekvieną

„Visada žavėjausi prancūzų konditerių desertais. Kanelės – tai nuostabūs, maži, saldūs pyragėliai, kurie iš kitų mums įprastų desertų išsiskiria forma ir skoniu.

 Prancūziški pyragaičiai – kanelės.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Prancūziški pyragaičiai – kanelės.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2018, 12:11 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 4:36 PM

Išorėje jie yra tamsiai auksinės spalvos, su traškia plutele, o viduje – drėgni ir korėti, tiesiog tirpstantys burnoje. 

Šių pyragėlių siūlau išsikepti ir namuose – tai nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio, o skonis sužavės kiekvieną“, – tikina mūsų skaitytoja Laima Kulikajevienė, pati pirmoji atsiuntusi receptą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“. 

Dalinamės p. Laimos receptu – išbandykite, ir galbūt šie prancūziški skanėstai taps ir jūsų firminiu švenčių patiekalu.

Kanelės (Canelles)

Reikalingi produktai:

  • 500 ml pieno,
  • 50 g sviesto,
  • 100 g miltų,
  • 250 g cukraus pudros,
  • 1 arb. š. druskos,
  • 2 dideli kiaušiniai,
  • 2 didelių kiaušinių tryniai,
  • 1-2 valg. š. romo,
  • 2-3 arb. š. vanilės ekstrakto,
  • gabalėlis sviesto formelėms ištepti,
  • pora šaukštų rudojo cukraus formelėms apibarstyti.

Kaip gaminti

Į nedidelį prikaistuvį supilti pieną ir sudėti sviestą. Kaitinti virš vidutinio dydžio ugnies, kol užvirs. Nuimti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvėsti.

Kol pienas su sviestu vėsta, į dubenį išsijoti miltus, cukraus pudrą ir druską.
Išmaišyti.

Nedideliame dubenėlyje lengvai išplakti kiaušinius ir kiaušinių trynius. Supilti juos į miltų mišinį ir išmaišyti.

Kai pieno ir sviesto mišinys atvės iki maždaug 50°C temperatūros (jis turi būti šiltas, tačiau ne karštas), supilti jį į dubenį su miltais. Lengvai išmaišyti, kol visiškai neliks miltų gumuliukų.

Į tešlą įmaišyti romą ir vanilės ekstraktą. Tešla turi būti labai skysta.

Dubenį su paruošta tešla uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve apie 24 valandas.

Prieš kepant pyragėlių formeles ištepti sviestu ir pabarstyti ruduoju cukrumi, orkaitę įkaitinti iki 230°C temperatūros. Išėmus dubenį su tešla iš šaldytuvo, dar kartą išmaišyti ir supilstyti į pyragėlių formeles taip, kad liktų apie 1 cm iki formelės viršaus.

Pripildytas formeles dėti į jau  įkaitusią orkaitę, į vidurinę jos pakopą. Kepti 15 minučių, tada sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190°C. Kepti dar apie 45 minutes. Praėjus pusei kepimo laiko, perkelti groteles su pyragėliais į žemesnę orkaitės pakopą ir kepti toliau.

Po 45 minučių jie turi būti tamsiai auksinės spalvos, jų paviršius turi būti karamelizuotas ir traškus, o perlaužto pyragėlio vidus turi būti korėtas, minkštas ir drėgnos kreminės konsistencijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.