Vištienos blauzdelės gerai atrodo patiektos ant stalo, yra labai skanios, o rūkytos šoninės juostelės suteikia pikantiškumo arba kaip mėgstu sakyti „charakterio“, – rašo mūsų skaitytoja Audronė Zemenskienė.
Dalinamės. O jūs skaitykite, vertinkite, gaminkite ir ragaukite.
Vištų blauzdelės su šonine
Reikės:
- 0,5 kg vištų blauzdelių,
- 150-200 g kiaulienos šoninės (šaltai rūkytos),
- vištienos prieskonių,
- prieskoninių žolelių,
- česnako, piprų ir druskos.
Vištų blauzdeles ištryniau prieskoniais ir palikau marinuotis šaldytuve pernakt.
Skardą išklojau kepimo popieriumi, sudėjau vištų blauzdeles, apsuktas šoninės juostelėmis.
Tai tiek ir darbo ruošiant patiekalą. Lieka blauzdeles išsikepti.
Kepti pašoviau į neįkaitintą orkaitę (antroje lentynoje nuo apačios), įjungiau 200 laipsnių temperatūrą ir kepiau 30 min. Vėliau pakėlusi skardą per vidurį kepiau 20-25 min.
Blauzdelės buvo labai skanios, o mėsa buvo atšokusi nuo kaulo.
Vištų blauzdeles kepiau kartu su bulvėmis.
Skanaus!