Faršu įdaryti svogūnai su šonine. Receptas tikriems gurmanams

Dalinuosi pikantiškų svogūnų suktinukų su brandintos jautienos faršu bei šonine ir farširuotų svogūnų bombų receptu.

Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Jautiena įdaryti svogūnų žiedai ir farširuotų svogūnų bombos.<br> Nuotr. iš tinklaraščio „Riebus katinas“.
Daugiau nuotraukų (7)

Riebus katinas

2018-03-12 13:20, atnaujinta 2023-03-07 16:39

Receptas reikalauja šiek tiek pasikrapštyti virtuvėje, tačiau rezultatas to vertas.

Geriausiai gaminimo eigą suprasite peržiūrėję nuotraukas, o čia – trumpas aprašymas.

Susimalame faršą. Išplakame keletą kiaušinių. Dedame sutarkuoto čederio sūrio, druskos, penkių rūšių pipirų, džiūvėsėlių, barbekiu padažo. Viską sumaišome. Masė neturi būti skysta.

Ruošiame svogūnus.

Nulupę svogūnus nupjauname galus, iki vidurio įpjauname nuo viršaus iki apačios. Nulupame viršutinį sluoksnį – jis bus skirtas vadinamajai „bombai“. 

Likusį svogūną supjaustome skersai storesniais griežinėliais. Imame po du žiedus – didesnį ir mažesnį, faršą sudedame tarp žiedų, apvyniojame šonine. Juokauju, kad tai puikus būdas nervams nuraminti, nes procesas užtrunka ir reikalauja kruopštumo.

Gamindami „bombas“ į vidų dedame jautienos faršo, faršo viduje –sūris. Svogūną su faršu apvyniojame šonine.

Jeigu kepsite orkaitėje, dėkite į 180 laipsnių temperatūrą ir kepkite 20 min. 

Jeigu kepsninėje – jungiate grilį 150 C su deflektoriumi, kepdami dėkite medžio drožlių dūmo poskoniui išgauti. Po 15-20 min. aptepkite BBQ padažu. 

Skanauti netšalusius! Jeigu norisi, dažykite į BBQ padažą.

Receptu pasidalino Riebus katinas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.