Šios bandelės, kurias kepti išmokau iš močiutės, skaniausios šiltos, tačiau ir atvėsusios su stikline pieno – nuostabios. Vaikai jų nešasi į mokyklą, aš – į darbą.
Išsikepkite – kad visi namai kvepėtų, o kaimynai pavydėtų. Tikrai norėsite pakartoti“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Audra.
Cinamoninės bandelės
Tešlai reikalingi produktai:
- 500 g miltų,
- 250 ml pieno,
- 13 g šviežių mielių (arba 2 a. š. sausų mielių),
- 75 ml cukraus,
- 75 g minkšto sviesto,
- žiupsnelis druskos
Įdarui reikalingi produktai:
- 2 v. š. minkšto sviesto,
- 2 v. š. cinamono,
- 2 v. š. cukraus,
- pusės puodelio smulkintų graikinių riešutų (nebūtinai).
- Bandelėms aptepti – 1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno.
Kaip gaminti
Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite kiek pašildytą pieną ir palikite 10 minučių, kol suputos. Į mielių masę per sietelį persijokite pusę miltų ir druską, išmaišykite. Po truputį berkite likusius miltus, dėkite minkštą sviestą ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite ne mažiau kaip 10 minučių. Stebėkite tešlos kietumą – geriau ji tegu būna šiek tiek limpanti, negu kieta, tad miltų gali prireikti ir mažiau.
Uždenkite ir padėkite šiltai maždaug valandai – per tą laiką tešla pakils dvigubai.
Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite, padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite į keturkampius. Aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi, smulkintais graikiniais riešutais arba razinomis, jeigu norite.
Suvyniokite tešlą į vyniotinį ir supjaustykite 3-4 cm pločio gabaliukais. Apvalią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais ir sudėkite bandeles žiedu. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui dar pakilti.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Bandeles aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstykite cukrumi.
Kepkite 20-25 minutes. Patiekite apibarstę sukraus pudra.