Močiutės bandelės – kad visi namai kvepėtų, o kaimynai pavydėtų

„Noriu pasidalinti labai nuostabių cinamoninių bandelių receptu. Kai jas kepu, pakvimpa visa mūsų namo laiptinė. O jeigu į duris pasibeldžia koks kvapo atviliotas ir jo mums pavydintis kaimynas ar kaimynė – visada gera jomis pasidalinti.

 Cinamoninės bandelės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Cinamoninės bandelės.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2018, 4:35 PM, atnaujinta Mar 7, 2023, 4:40 PM

Šios bandelės, kurias kepti išmokau iš močiutės, skaniausios šiltos, tačiau ir atvėsusios su stikline pieno – nuostabios. Vaikai jų nešasi į mokyklą, aš – į darbą.

Išsikepkite – kad visi namai kvepėtų, o kaimynai pavydėtų. Tikrai norėsite pakartoti“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Audra. 

Cinamoninės bandelės

Tešlai reikalingi produktai: 

  • 500 g miltų, 
  • 250 ml pieno, 
  • 13 g šviežių mielių (arba 2 a. š. sausų mielių), 
  • 75 ml cukraus, 
  • 75 g minkšto sviesto, 
  • žiupsnelis druskos 

Įdarui reikalingi produktai: 

  • 2 v. š. minkšto sviesto, 
  • 2 v. š. cinamono,
  • 2 v. š. cukraus,
  • pusės puodelio smulkintų graikinių riešutų (nebūtinai).
  • Bandelėms aptepti – 1 kiaušinio trynys ir 2 v. š. pieno.

Kaip gaminti

Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite kiek pašildytą pieną ir palikite 10 minučių, kol suputos. Į mielių masę per sietelį persijokite pusę miltų ir druską, išmaišykite. Po truputį berkite likusius miltus, dėkite minkštą sviestą ir užminkykite tešlą. Tešlą minkykite ne mažiau kaip 10 minučių. Stebėkite tešlos kietumą – geriau ji tegu būna šiek tiek limpanti, negu kieta, tad miltų gali prireikti ir mažiau.

Uždenkite ir padėkite šiltai maždaug valandai – per tą laiką tešla pakils dvigubai. 

Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite, padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite į keturkampius. Aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi, smulkintais graikiniais riešutais arba razinomis, jeigu norite. 

Suvyniokite tešlą į vyniotinį ir supjaustykite 3-4 cm pločio gabaliukais. Apvalią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais ir sudėkite bandeles žiedu. Uždenkite ir palikite pusvalandžiui dar pakilti. 

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.

Bandeles aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, pabarstykite cukrumi. 

Kepkite 20-25 minutes. Patiekite apibarstę sukraus pudra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.