Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą.
Ryžių troškinys su daržovėmis ir paukštiena
3-4 porcijoms reikės:
- 340 g pasirinktos paukštienos (naudojau antienos kulšelių mėsą);
- 1 pomidoro;
- 100 g šviežių pievagrybių;
- nedidelio poro gabalėlio;
- 1 'pak choi' salotos (kininio kopūsto);
- 1 a. š. maltos raudonosios paprikos;
- 0,5 a. š. džiovintų bazilikų;
- 0,5 a. š. grūstų aitriųjų paprikų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 6-7 v. š. pomidorų padažo;
- 150 g ryžių;
- verdančio vandens (pagal poreikį).
Kaip gaminti
Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus paukštienos gabalėlius ir kepkite, kol gabalėliai iš visų pusių pabals.
Tada dėkite kubeliais pjaustytą pomidorą ir salotas, riekelėmis – pievagrybius, pusžiedžiais – porą ir patroškinkite 3-4 min.
Suberkite išvardintus prieskonius, dėkite pomidorų padažą, ryžius ir viską išmaišykite.
Galiausiai pilkite verdantį vandenį, kad viską apsemtų ir vėl išmaišykite.
Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Kepant kelis kartus permaišykite ir jei reikia, papildomai įpilkite vandens, kad neprisviltų.