Šovė į galvą mintis sumaišyti citrinos sultis (1 citrina), medų (1 valgomasis šaukštas) ir garstyčias (apie 150 g). Ir viską šliūkštelt ant vištos kumpelių (1 kg) ir sparnelių dalių (0,5 kg).
Dėjau savo mėgstamų prieskonių, įspaudžiau česnakų, porą valandų pavarčiau, kad vienodai įmirktų. Tada kaip reikiant įkaitinau kepsninę. Kaip tik ir svečiai pradėjo rinktis.
Kai sudėjau vištieną į kepsninę, liko marinato skysčio. Nesu suvalkietis, bet pataupantis – negi pilsiu lauk.
Sunaudojau visą iki paskutinio lašo – kepdamas ir vartydamas sutepiau visą iki paskutinio lašo. Ir tai puikiai tiko. Dėl to vištiena neišsausėjo.
Po valandos kumpeliai ir sparneliai buvo gerai įvertinti svečių, dingo nuo stalo taip pat greit, kaip ir atsirado.
Tiesa, informacija tiems, kurie keps kepsninėje – temperatūra buvo 150 C, o ir dažnas drėkinimas pareikalavo geros valandos kepimo.
Nenusiminkite tie, kas kepsninės neturi ar tingi ją kurti. Kažką panašaus gausite ir kepdami orkaitėje, tik reikalinga aukštesnė temperatūra – apie 180 C.
Jei nepatingėsite teplioti vištienos marinatu, kepimo laikas bus panašus. Skanaus.
Receptu pasidalino Riebus katinas