Itališka užkandžių duona taps tikra vakarėlio žvaigžde

Itališka duona fokačija šiek tiek primena storapadę picą. Ji kepama su pačiais įvairiausiais pagardais: kumpiu, dešra, sūriu, alyvuogėmis, rozmarinais ir viskuo, ką mėgstate.

 Itališka duona – fokačija.<br> TV3 nuotr.
 Itališka duona – fokačija.<br> TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2018, 9:34 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:47 AM

Italijoje ši duona valgoma viena arba tiekiama prie taurės vyno. 

Laukiate svečių? Iškepkite tokios duonos – ji tikrai taps vakarėlio žvaigžde, kurios link tiesis visų rankos.

Laidoje „Gardu gardu“ kulinarijos šefas Gianas Luca Demarco šią ilgą istoriją turinčią populiariąją itališką duoną gamino su trijų rūšių pagardais. 

Itališka duona fokačija

Reikalingi produktai:

600 g miltų,

400 ml vandens,

15 g šviežių mielių,

12 g druskos,

žiupsnelis cukraus,

alyvuogių aliejus,

vytintas Parmos kumpis,

tepamas kreminis sūris,

ančiuviai,

vyšniniai pomidoriukai,

švieži rozmarinai,

persilado prieskoniai.

Kaip gaminti

Miltus sumaišyti su druska. Mieles susmulkinti ir apibarstyti cukrumi. Sudėti į šiltą vandenį ir maišyti, kol ištirps. Tuomet įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, išmaišyti. 

Po truputį pilti vandens ir mielių mišinį į miltus ir iš lėto maišyti. Kai tešla tampa tinkama minkymui, išversti ją ant miltais pabarstyto stalo ir gerai išminkyti. 

Tada sukamaisiais judesiais suformuoti apskritimą ir įdėti jį į miltais pabarstytą indą, užpilti gausiai alyvuogių aliejumi, uždengti maistine plėvele ir palikti šiltai porai valandų, kad iškiltų (turi maždaug padvigubėti). Skardą gausiai ištepti aliejumi ir joje tolygiai paskirstyti iškilusią tešlą. Dar kartą palikti, kad iškiltų. 

Tada pirštų galiukais gražiai paspaudyti visą paviršių ir vieną trečiąją dalį tešlos pabarstyti šviežiais rozmarinais, antrą dalį apdėlioti per pusę perpjautais pomidoriukais ir ančiuviais, o trečią dalį palikti tuščią, ant kurios jau iškepus užtepti mėgstamo tepamo sūrio ir uždėti vytinto Parmos kumpio. Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. 

Ką tik iškepusią apipilti vandens ir aliejaus mišiniu (50 ml vandens + 50 ml alyvuogių aliejaus) sumaišytu su persilado prieskoniais. Uždėti likusius ingredientus, apibarstyti šviežiais rozmarinais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.