Vyniotinis labai skanus, todėl negaliu nepasidalinti receptu, kuris sužavėjo mane ir mano artimuosius“, – rašo „Skonio“ skaitytoja Audronė Zemenskienė.
Pasigaminkite ir jūs – neliksite nusivylę.
Vyniotinis „Greitukas“
Biskvitui reikės:
- 1 skardinės saldaus sutirštinto pieno,
- 1 kiaušinio,
- 150 g miltų,
- 0,5 a. š. kepimo miltelių.
Pertepimui:
- 200 g varškės,
- 1-2 v. š. grietinės,
- cukraus (pagal skonį),
- cukatų (galima keisti razinomis, džiovintomis spanguolėmis, šokolado gabaliukais ir t.t.).
Kaip gaminti
Biskvitui skirtus produktus sumaišyti, gautą masę supilti į kepimo formą, kurioje patiesta kepimo popieriaus (naudojau orkaitės skardą).
Kepti 180 laipsnių temperatūroje 15 min.
Kol kepa biskvitas, sutrinti varškę su grietine ir cukrumi – pertepimas paruoštas.
Dar karštą biskvitą susukti, jam kiek atvėsus išvynioti, užtepti varškės kremą, vėl susukti ir įvynioti į maistinę plėvelę.
Vyniotinį dėti į šaldytuvą porai valandų, o geriausia nakčiai.
Viskas. Vyniotinis paruoštas.
Puošti tirpintu šokoladu, milteliniu cukrumi (pudra) ar kuo tik norite.