Košės paviršius karamelizuojasi ir tampa traškus, tuo metu pati košė išlieka minkšta, vientisa ir kreminė. Labai skanu.
Tik valgykite dar šiltą. Galite su jogurtu, pieno šlakeliu ar klevų sirupu. Aš tokią košę pilna burna galėčiau valgyti kasdien. Tiesą sakant, pastaruoju metu taip ir darau. Paprasta, bet gera, tikrai gera košė. O kaip kvepia kepant...
Orkaitėje kepta avižinė košė su mėlynėmis ir obuolių tyre
4 pusryčiautojams reikės:
- 2 puodelių avižinių dribsnių,
- 1/4 arbatinio šaukštelio druskos,
- 1 arbatinio šaukštelio cinamono,
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
- 1 didelio kiaušinio,
- 1,5 puodelio pieno,
- 1/2 puodelio saldžios obuolių tyrės,
- 2 valgomųjų šaukštų neutralaus skonio aliejaus,
- 1 puodelio mėlynių (jei šaldytos – neatšildykite).
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, druską, cinamoną ir kepimo miltelius.
2. Kitame dubenyje lengvai suplakite kiaušinį, pieną, obuolių tyrę ir aliejų.
3. Į sausą mišinį supilkite plakinį ir gerai išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite mėlynes.
4. Orkaitę įkaitinkite iki 185 C. Kepimo indą ištepkite aliejumi. Supilkite avižinę košę. Kepkite apie 35-45 minutes, kol košės paviršius gražiai apskrus.