Pilvo neapsunkinantis, tačiau puikiai pasotinantis valgis patieks tiems, kurie laikosi priešvelykinio pasninko ar pirmadieniais nevalgo mėsos.
Šių blynelių pagrindas – saldieji kukurūzai, o pikantiškumo jiems suteikia fetos sūris ir aitrioji paprika. Jeigu nemėgstate aštriai, į blynelius dėkite smulkintos raudonosios paprikos.
Galėsite juos valgyti ir karštus, ir šaltus, tad puikiai tiks ir lauknešėliui į darbą.
Kukurūzų ir fetos blyneliai
Reikės:
- skardinės konservuotų kukurūzų,
- 60 g fetos sūrio,
- 2 šaukštų miltų,
- ant peilio galo – kepimo miltelių,
- aitriosios paprikos (arba raudonosios saldžiosios),
- kiaušinio,
- druskos ir pipirų.
Konservuotus kukurūzus nuvarvinkite. Papriką sukapokite, sūrį sutrupinkite.
Viską sumaišykite su miltais, kepimo milteliais ir kiaušiniu.
Kepkite aliejuje kiekvieną pusę po 2-3 minutes.