Kaip jį paruošti, geriausiai pamatysite nuotraukose. Čia trumpai aprašau procesą.
Rūkytos šoninės, bulvių ir Čederio sūrio pyragas arba „bomba“
Ant lėkštutės dedame sviestinį popierių. Ant jo saulutės forma išdėliojame šoninę.
Bulves nuplauname, odelės neskutame. Supjaustome plonais griežinėliais.
Porą susmulkiname, sūrį sutarkuojame.
Bulves ratu dedame ant šoninės. Ant viršaus – druska su pipirais, poras, sūris. Taip kartojame sluoksnis po sluoksnio, kol suformuojame kalną. Vietomis dėjau ir iš anksčiau likusios maltos kiaulienos.
Šonine uždengiame, apgaubiame visą turinį.
Keramikinę kepsninę įkaitiname iki 180 C su deflektoriumi. Kaip visada – dūmas būtinas. Patiekalą dedame į folijos lėkštutę – išbėgs cholesterolis.
Rūkome, kepame apie 2 val. Vėliau, išėmę iš lėkštutės, aptepame BBQ glazūra ir kepame ant grotelių dar gerą pusvalandį.
Orkaitėje kepame panašioje temperatūroje, bet ne žemesnėje. Kepimo laikas ir aptepimas BBQ padažu – būtini.
Skanaus!