Lašišų pyragas taps tikra švenčių stalo puošmena. Išbandykite – nesigailėsite

„Puikus lašišų pyragas, puikiai derantis ir puošiantis šventinį stalą! Išbandykite – nepasigailėsite“, – paragino „Skonio“ skaitytoja Diana Bružinskaitė, siūlydama savo receptą. 

 Lašišų pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Lašišų pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Lašišų pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Lašišų pyragas.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 5:55 PM, atnaujinta Mar 28, 2023, 7:25 AM

Atrodo labai šventiškai ir gardžiai. Tad dalinamės. 

Lašišų pyragas

Reikės:

  • pakelio sluoksniuotos bemielės tešlos,
  • 2 kiaušinių,
  • 200 g šaltai rūkytos lašišos filė,
  • 350 g riebesnės varškės,
  • 100 g špinatų, 
  • pipirų pagal skonį,
  • druskos pagal skonį,
  • 200 g fermentinio sūrio.

Kaip gaminti 

1. Varškę sutriname iki vientisos masės, pagardiname prieskoniais.

2. Špinatus nuplikome verdančiu vandeniu, tuomet smulkiai supjaustome. Lašišą taip pat susmulkiname ir viską dedame į varškės masę. 

3. Sutarkuojame fermentinį sūrį ir dedame į masę. 

4. Išplakame kiaušinius iki putų ir supilame į masę, galime truputėlį pasilikti pyragaičio aptepimui.

5. Visą masę gerai išmaišome.

6. Ant vieno sluoksniuotos tešlos lakšto dedame įdaro ir uždedame kitą lakštą, tuomet šakute prispaudžiame aplink visą pyragą. Aptepame likusiu kiaušinių plakiniu ir kepame 170-180 C temperatūroje 50 min. 

Galima valgyti ir karštą, ir šaltą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.