Šį pasiūlymą konkursui „Mano gardžiausias švenčių patiekalas“ atsiuntė Mindaugas R.
Štai ką jis rašo: „Mes Velykas švenčiame kaime, mano darbas yra užmarinuoti ir iškepti šašlykus. Neseniai pamėgome kalakutieną, ji sveikesnė, minkštesnė. Receptas vos ne kiekvieną kartą gaunasi vis kitoks, o kai kada prieskonių pridedu ir prieš pat kepimą, atsižvelgdamas į pastabas būsimų valgytojų, nes mes visuomet atliekame „kontrolinį“ kelių gabaliukų kepimą ant keptuvės.
Reikės:
- 2 kg kalakutienos be kaulo,
- 1 šaukšto druskos,
- česnakinių pipirų ant šaukštelio galo,
- lauro lapelių ant šaukštelio galo,
- pusės šaukštelio bazilikų,
- čiobrelių ant šaukštelio galo,
- šiek tiek aitriosios paprikos miltelių,
- šiek tiek ciberžolės,
- 2 didelių violetinių svogūnų,
- 1 saldžiosios paprikos,
- 2 apelsinų,
- pusės citrinos sulčių,
- 2 šaukštų garstyčių grūdelių,
- 1-2 šaukštų medaus.
Mėsą supjaustyti gabaliukais. Jeigu kepsite grotelėse – plokštesniais.
Sumaišyti su druska pipirus, lauro lapelius, garstyčias, bazilikus, čiobrelius, ciberžolę ir aitriąją papriką. Gautą mišinį dar sumaišyti su smulkiai supjaustyta pailga paprika ir juo gerai ištrinti mėsą.
Sumaišyti apelsinų ir citrinų sultis su medumi.
Užpilti šiuo tirpalu mėsą ir lengvai pamaišyti.
Ant viršaus sudėlioti pjaustytus stambiai svogūnus.
Palaikyti bent 4 val., bet mes laikome ir per naktį.
Prieš kepimą nurinkti svogūnus ir kepti grotelėse.
Skanaus!“, – palinkėjo Mindaugas.