Nesaldus pyragas su smidrais
Tešlai reikės:
- 250 g miltų,
- 150 g šalto sviesto,
- žiupsnio druskos,
- šaukštelio grietinės,
- 1 kiaušinio,
- prieskonių pagal skonį.
Įdarui reikės:
- pakelio smidrų,
- 400 ml grietinėlės,
- 4 kiaušinių trynių,
- 50-60 g tarkuoto parmezano,
- 200 g pelėsinio arba ožkos sūrio,
- aitriosios paprikos arba paprastų pipirų,
- saujos migdolų drožlių,
- salotų lapų papuošimui.
Kaip gaminti
Tešlai skirtus ingredientus sudėti į trintuvą ir išsukti, kol susidarys pakankamai vientisa tešla. Susukti ją į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir padėti į šaldytuvą bent pusvalandžiui.
Po to iškočioti tešlą, perkelti ją į kepimo formą, prispausti ir subadyti šakute. Padėti dar trumpam į šaldytuvą.
Smidrus nuplauti, nupjauti šviesius galiukus ir apvirti apie 5-8 min.
Išimti tešlą, apkloti ją kepimo popieriumi ir užberti pupelių, kad tešla neišsipūstų. Taip paruoštą kepti 15 min. 190 C temperatūroje. Po to išimti, nuimti pupeles ir popierių, kepti dar 10 min.
Ant iškepusio pagrindo sudėti smidrus ir nedideliais gabaliukais supjaustytą ožkos arba pelėsinį sūrį. Grietinėlę, trynius ir pipirus išplakti. Supilti ant smidrų ir pašauti į orkaitę. Kepti apie 30 min. 150 C temperatūroje. Pabaigoje užbarstyti tarkuoto parmezano ir migdolų drožlių.
Iškepusį patiekti su salotų lapais, apšlakstytais alyvuogių aliejumi.
Skanaus!