Maskarponės, jogurto ir vyšnių desertas
Reikalingi produktai (4 porc.):
- 130 g sausainių (naudojau su šokolado gabalėliais, bet tinka ir bet kurie kiti),
- 190 g maskarponės,
- 140 g neriebaus, natūralaus jogurto,
- 230 g vyšnių iš kompoto (svoris nuvarvintų),
- 120 ml vyšnių kompoto,
- 8 g kukurūzų krakmolo + 2 v. š. vandens,
- cukraus ar stevijos pagal skonį,
- vanilės aromato,
- 120 ml plakamosios grietinėlės,
- šokolado drožlių.
Kaip gaminti
Vyšnių kompotą su vyšniomis pakaitinti iki virimo, tada supilti krakmolą, sumaišytą su vandeniu ir maišant truputį pavirinti, kol pradės tirštėti. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti.
Maskarponę, jogurtą, cukrų ir vanilę gerai išplakti.
Sausainius sutrupinti.
Renkame desertą. Į stiklines ar kitus indus berti sutrupintus sausainius, dėti po gerą v. š. vyšnių, po to maskarponės-jogurto kremo, vėl sutrupintus sausainius, vyšnias, maskarponės-jogurto kremą.
Dėti desertą maždaug 1 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant papuošti plakta grietinėle ir pabarstyti šokolado drožlėmis.