Jei tingisi kepti tortus – lengvai pagaminamas maskarponės, sausainių ir vyšnių desertas

Savaitgaliui pagaminau štai šį skanų, lengvai pagaminamą desertą. 

Maskarponės, sausainių ir vyšnių desertas.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Maskarponės, sausainių ir vyšnių desertas.<br>Nuotr. iš „Andželikos virtuvėlė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Andžela Labanauskas, „Andželikos virtuvėlė“

2018-04-02 17:15, atnaujinta 2023-03-28 07:19

Maskarponės, jogurto ir vyšnių desertas

Reikalingi produktai (4 porc.): 

  • 130 g sausainių (naudojau su šokolado gabalėliais, bet tinka ir bet kurie kiti),
  • 190 g maskarponės, 
  • 140 g neriebaus, natūralaus jogurto, 
  • 230 g vyšnių iš kompoto (svoris nuvarvintų), 
  • 120 ml vyšnių kompoto, 
  • 8 g kukurūzų krakmolo + 2 v. š. vandens, 
  • cukraus ar stevijos pagal skonį,
  • vanilės aromato, 
  • 120 ml plakamosios grietinėlės, 
  • šokolado drožlių.

Kaip gaminti 

Vyšnių kompotą su vyšniomis pakaitinti iki virimo, tada supilti krakmolą, sumaišytą su vandeniu ir maišant truputį pavirinti, kol pradės tirštėti. Nuimti nuo viryklės ir palikti atvėsti. 

Maskarponę, jogurtą, cukrų ir vanilę gerai išplakti. 

Sausainius sutrupinti. 

Renkame desertą. Į stiklines ar kitus indus berti sutrupintus sausainius, dėti po gerą v. š. vyšnių, po to maskarponės-jogurto kremo, vėl sutrupintus sausainius, vyšnias, maskarponės-jogurto kremą. 

Dėti desertą maždaug 1 val. į šaldytuvą. Prieš patiekiant papuošti plakta grietinėle ir pabarstyti šokolado drožlėmis. 

„Andželikos virtuvėlė“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.