Šaldyti avižiniai keksiukai – jie patiks ir dideliems, ir mažiems

Šiuos keksiukus skanauti reikia dar šaltus, jie ypač gaivus, saldūs ir sotūs.

 Šaldyti avižų keksiukai.<br> Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.
 Šaldyti avižų keksiukai.<br> Nuotr. iš „Vegan Pipiras“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Vegan Pipiras“

Apr 4, 2018, 8:02 PM

Patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems! 

Šaldiklyje gaminami avižų keksiukai

Reikalingi produktai:

2 puodeliai graikinių riešutų,

14 vnt. datulių,

1 bananas,

1 puodelis avižų dribsnių (vidutinio stambumo, ne greitai paruošiamų),

1 puodelio moliūgų sėklų (plius papildomai 2 v.š.).

Papuošti – sauja šilkmedžio uogų.

Kaip gaminti

Svarbu! Graikinius riešutus perrinkti, kad neliktų kevalų likučių.

1. Graikinius riešutus ir moliūgų sėklas susmulkinti iki miltų kokteiline (galite ir kavamale).

2. Avižų dribsnius taip pat reikia susmulkinti, tačiau stambiau, ne iki miltų konsistencijos.

3. Į kokteilinę dėti datules, bananą ir suplakti iki vientisos masės.

4. Miltus, avižų dribsnius, moliūgų sėklas ir skystąją dalį sumaišyti kartu.

5. Paimti norimą formelę - aš naudojau mažų keksiukų formą.

6. Į formelių dugną dėti šilkmedžio uogų.

7. Ant šilkmedžio uogų dėti masės.

8. Dėti keksiukus į šaldiklį ir laikyti apie 4-5 val. Aš laikiau per naktį, o ryte skanavome!

9. Ištraukus 15-20 min. palaikyti kambario temperatūroje, tada ragauti.

Skanaus!

Receptu dalinasi „Vegan Pipiras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.