Šiandien apie eksperimentus su lietiniais. Nors blynuose, atrodytų, nedaug miltų ir nieko neatsitiks retkarčiais jų suvalgius, norint sveikesnių lietinių galima padaryti keletą nedidelių pokyčių.
Man baltus miltus kepiniuose labiausiai patinka pakeisti maltais migdolais dėl neutralaus jų skonio ir drėgnumo, o net ir neturint migdolų miltų, visada juos galima susimalti maisto smulkintuvu iš migdolų branduolių.
Lietinius galite įdaryti kuo tik norite, o mano gaminti blyneliai be baltų miltų šįkart su mocarelos sūriu, šviežiais bazilikais ir vyšniniais pomidoriukais.
Lietiniai be baltų miltų su mocarela ir pomidoriukais
Reikalingi produktai (8 mini blyneliams arba 4 įprastinio dydžio)
Blynelių tešlai:
- 4 šaukštų kreminio sūrio („Philadephia“),
- 2 kiaušinių,
- 5 šaukštų migdolų miltų,
- 2 šaukštų pieno, augalinio pieno ar vandens,
- aliejaus kepti.
Įdarui:
- 250 g vyšninių pomidoriukų,
- 285 g mocarelos rutuliukų,
- saujos šviežių bazilikų.
Paruošimas
Tešlą pilti ant šlakeliu aliejaus pateptos ir ant mažos ugnies įkaitintos nepridegančio paviršiaus keptuvės, po 3-4 šaukštus (jei mini keptuvė), į didesnę keptuvę – trečdalį/pusę stiklinės. Iškart įpylus tešlą, keptuvę pakėlus pasukioti, kad paviršius tolygiai pasidengtų tešla.
Praėjus maždaug 30 sekundžių blynelį nuo kraštų atkelti lanksčia silikonine mentele, kol visas atsikels ir apvertus pakepti dar 30 sekundžių.
Blynelius laikyti sudėtus vieną ant kito, suvyniojus maistinėje plėvelėje ar kepimo popieriuje arba iškart įdaryti pjaustyta mocarela, bazilikais ir pomidoriukais bei sulankstyti norima forma.
Receptas iš „Mitybologija“